ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τρίκαλα: Έτσι ξεκίνησε η διασπορά στα Στουρναρέϊκα - «Υπήρξε χαλάρωση»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τρίκαλα: Έτσι ξεκίνησε η διασπορά στα Στουρναρέϊκα - «Υπήρξε χαλάρωση»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΝέος συναγερμός σήμανε σε μεγάλο χωριό του Δήμου Πύλης στα Τρίκαλα, έπειτα από τα 11 νέα κρούσματα που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (29/3) στο χωριό. Για το πως ξεκίνησε η διασπορά μίλησε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Κώστας Μαράβας, αλλά και η υπεύθυνη της ΚΟΜΥ Τρικάλων για τον κορονοϊό, Δήμητρα Νάτσινα.

Χθες το πρωί της Δευτέρας 29 Μαρτίου, διενεργήθηκαν οι τακτικοί έλεγχοι που γίνονται κάθε εβδομάδα από τον δήμο και την Περιφέρεια σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου από 75 rapid test βρέθηκαν 11 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στις υγειονομικές Αρχές της περιοχής, αλλά και στους κατοίκους του χωρίου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι ιδιαίτερα θορυβημένοι και πιστεύουν πως το κρούσμα έχει εισέλθει από άλλη περιοχή.

Στο Newsbomb.gr, μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας αλλά και η υπεύθυνη της ΚΟΜΥ Τρικάλων για τον κορονοϊό, Δήμητρα Νάτσινα, οι οποίοι αναφέρουν πως υπήρχε μια γενικότερη χαλάρωση και μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαράβας ανέφερε, «υπήρχε χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες. Έβγαιναν στις πλατείες και στα μαγαζιά χωρίς μάσκα. Δεν μπορώ να γνωρίζω από που ξεκίνησε η διασπορά. Πρέπει να γίνουν περισσότερα τεστ για να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε».

Αντίστοιχα η υπεύθυνη της ΚΟΜΥ Τρικάλων για τον κορονοϊό, Δήμητρα Νάτσινα στάθηκε σύμφωνη με τον δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «προσωπικά πιστεύω πως τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι απομακρυσμένη. Υπήρχαν συγκεντρώσεις σε πλατείες με ανθρώπους οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα. Η νότα αισιοδοξίας, πως ο Νομός Τρικάλων δεν ήταν στις κόκκινες περιοχές και βρισκόταν σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, ήταν αυτό που επηρέασε τους πολίτες να είναι πιο χαλαροί με τα μέτρα».

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το πως κατανέμονται τα κρούσματα η κ. Νάτσινα αναφέρει, «Τα κρούσματα δεν εμφανίζονται μόνο σε οικογένειες, υπάρχουν δύο τρεις που το έχουν μεταφέρει στα μέλη τους, ωστόσο υπάρχουν και διάσπαρτα. Σε δύο ημέρες θα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργήσουν εκ νέου δειγματοληπτικούς ελέγχους στους πολίτες για να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε η διασπορά να μεταφερθεί και σε άλλα χωριά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί