ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη στο Newsbomb.gr: Διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για αυτοτραυματισμό

Δικηγόρος οικογένειας Βαλυράκη στο Newsbomb.gr: Διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για αυτοτραυματισμό

Σήφης Βαλυράκης: Ο δικηγόρος της οικογένειας του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε με δήλωσή του στο Newsbomb.gr πως τα ευρήματα της τελευταίας ιατροδικαστικής εξέτασης διέψευσαν όσους διέδιδαν ότι ο 78χρονος τραυματίστηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους.

Στις 24 Ιανουαρίου ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στον θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας, μετά από ναυτικό δυστύχημα. Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρός, με την οικογένειά του από την πρώτη στιγμή να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και να αναζητά τα αίτια θανάτου του 78χρονου.

Η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη από την πρώτη στιγμή κίνησε τις διαδικασίες ενώ όρισε και μια ομάδα ειδικών έτσι ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στη θάλασσα κι εν τέλει έχασε τη ζωή του ο άλλοτε υπουργός. Εξαρχής είχε γίνει λόγος για διαπληκτισμό του με καπετάνιο αλιευτικού και για εμπλοκή κι άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη κ. Γιάννης Παγορόπουλος δηλώνει στο Newsbomb.gr: «Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι διαψεύδονται όλοι αυτοί οι οποίοι μέχρι σήμερα διέδιδαν λαθραία ότι υπάρχει στην περίπτωση Βαλυράκη αυτοτραυματισμός. Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στη Δικαιοσύνη και τα όργανά της, τα οποία ελπίζουμε ότι και θα τρέξουν να προλάβουν τα γεγονότα και θα ανακαλύψουν την αλήθεια».

Ο δικηγόρος Γιάννης Παγουρόπουλος

«Χτυπήθηκε κι από άλλα αντικείμενα»

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιατροδικαστική εξέταση και έρευνα που έκανε η κ. Σπηλιοπούλου, που ορίστηκε από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, στο πρόσωπο του εκλιπόντος έχουν προκύψει κακώσεις και από άλλα όργανα, πέραν της προπέλας που είχε υπογραμμιστεί εξαρχής. Η οικογένεια με βάση αυτό το πόρισμα ενισχύει τη θέση της πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Θυμίζουμε, ωστόσο, πως η ανεξάρτητη ιατροδικαστική εξέταση έγινε από τον Νίκο Καλογριά αμέσως μετά το δυστύχημα και ανέφερε πως είχε χτυπηθεί από ένα θλων όργανο και όχι περισσότερα. «Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους του», ανέφερε το τότε πόρισμα του κ. Καλογριά. «Έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με συνεπακόλουθο τον πνιγμό», ήταν η αναφορά για την αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Αυτοκτόνησε η κόρη πασίγνωστου τραγουδιστή