ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Ξεκλειδώνει» το μέτρο – Από πότε αναμένονται οι αλλαγές

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Ξεκλειδώνει» το μέτρο – Από πότε αναμένονται οι αλλαγές

Σε απελευθέρωση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των βαλβίδων αποσυμπίεσης από το lockdown.

Με τον νέο σχεδιασμό για τον οποίο εκκρεμεί η θετική εισηγήση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, θα αρθούν οι περιορισμοί στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει ο περιορισμός που ισχύει τώρα για τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 που προβλέπει μετακίνηση για άσκηση μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Όπως, όμως, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε όποιο βαθμό επιτραπεί να αλλάξουν κάποια δεδομένα όπως για παράδειγμα ενδεχομένως η διαδημοτική μετακίνηση, δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτά φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού σε μικρές πλατείες και αλλού.

Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι να περιορίσει κατά το δυνατόν τις συναθροίσεις στα σπίτια, και γι’ αυτό στόχος είναι να δοθεί «διέξοδος στην ύπαιθρο».

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή και στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας με το σκεπτικό ότι η μέρα έχει μεγαλώσει ύστερα από την αλλαγή της ώρας.

Στο σενάριο που αυτή η αλλαγή προχωρήσει τότε η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινά σε όλη την επικράτεια στις 10 το βράδυ αντί για τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα χωρίς να αλλάζει, ωστόσο, η ώρα λήξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει οριστεί για τις 5 το πρωί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις