ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βασίλης Κικίλιας: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες - Τηρείτε μάσκες και αποστάσεις

Κορονοϊός - Βασίλης Κικίλιας: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες - Τηρείτε μάσκες και αποστάσεις

«Για τη μάχη που δίνεται από εδώ και στο εξής πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλίας

Για την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα και το πώς εξελίσσεται ενημέρωσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την Θεσσαλονίκη στην οποία ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 499 νέα κρούσματα, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να βρεθεί στην πόλη, προκειμένου να ενημερωθεί.

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε, «οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν κάτω από κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες, υπό το βάρος μιας πανδημίας, δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό σας την στιγμή της ανάγκης και της μάχης».

«Θεωρώ πως 100.000 υγειονομικοί επιτέλεσαν και επιτελούν ύψιστο καθήκον όλο το 24ωρο σε όλη την επικράτεια», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για τη μάχη που δίνεται από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, πρέπει να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα. «Σας ζήτω κάτι πολύ απλό και δύσκολο ότι και αν κάνετε όπου και αν πάτε όπως και αν κινηθείτε πρέπει να είναι με μάσκα αποστάσεις και αντισηπτικό».

«Αυτές τις εβδομάδες πρέπει να παραμελήσουμε την κούραση μας μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ζωών», ανέφερε στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Σας ζητώ να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου, τους φίλους σας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πολιτεία κάνει ότι απαιτείται αυτές τις κρίσιμες ώρες ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε covid από 7 Απριλίου. Είπε ότι οι απλές κλίνες είναι 130 και 33 ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca