ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στην Εύβοια: Τρισάγιο για τους τρεις εργάτες που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία

Το Newsbomb.gr στην Εύβοια: Τρισάγιο για τους τρεις εργάτες που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία

Συγκινητικές στιγμές το πρωί στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργάτες μετά από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών

Κάτοικοι του χωριού «αποχαιρέτισαν» με τον δικό τους τρόπο τους τρεις αδικοχαμένους εργάτες, το πρωί της Παρασκευής.

Ιερέας έψαλλε τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας, κάτω, δηλάδη, από την ξύλινη κολώνα στην οποια έχασαν τη ζωή τους οι τρεις εργάτες.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το χωριό Γυμνό στην Εύβοια:

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσδπονδίας ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκο Φλέγγα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό.

«Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε καταλογίζοντας τις ευθύνες στον εργοδηγό.

Οι τρεις εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διερευνηθεί ακόμη τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Ενδεικτικό του πόσο σοκαριστικό ήταν αυτό που συνέβη, αλλά και πόσο αποτρόπαιο ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, είναι αυτό που είπαν οι άνθρωποι που πρώτοι βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. «Είμαστε συγκλονισμένοι αυτό που αντικρίσαμε όταν φτάσαμε στο σημείο δεν περιγράφεται. Τα κεφάλια τους έβγαζαν καπνούς, ο κόσμος έβγαζε κραυγές, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει αυτό που έγινε», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στο Newbomb.gr.

Μάλιστα άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για λογαριασμό των αρχών, σχολίαζαν πως στα χρόνια που υπηρετούν δεν έχουν αντικρίσει κάτι ανάλογο, κάνοντας λόγο για εικόνα – σοκ που προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους.

Συγκλονίζει ο άνθρωπος που έφτασε από τους πρώτους στο σημείο

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έφτασε πρώτος στο σημείο μίλησε στο Newsbomb.gr, λέγοντας συγκλονισμένος, «ήμουν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο, εύχομαι κανείς να μην ζήσει αυτό που είδαμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε εξηγώντας πως έγινε το περιστατικό. «Ήταν μια ομάδα εργολάβου, οι οποίοι έβαζαν καινούριες κολώνες της ΔΕΗ, δίπλα στις ήδη υπάρχουσες. Φέρεται πως ο γερανός την κολόνα για να την τοποθετήσει μέσα στο έδαφος ακούμπησε δίπλα στα σύρματα της υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα όσοι ήταν πάνω αλλά και γύρω από την κολόνα να καούν».

Όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, οι υπάλληλοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να εκτελέσουν έργα του ΔΕΔΔΗΕ που αφορούσαν στην υπογειοποίηση των καλωδίων.

Οι τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ανθρώπων που πιθανόν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το δυστύχημα. Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τις πρόκλησης σωματικών βλαβών συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχει προσαχθεί ένας εργοδηγός, ένας μηχανικός αλλά και η επιβλέπουσα του έργου και το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Οι τρεις συλληφθέντες για το εργατικό ατύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.