ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ» - Καταγγελία για το Κρατικό Νίκαιας

Κορονοϊός: «Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ» - Καταγγελία για το Κρατικό Νίκαιας
IN TIME

Κορονοϊος – Όλες οι ειδήσεις: Τέσσερα αδέρφια καταγγέλλουν ότι η μητέρα τους, που έχει κορονοϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ.

Η 76χρονη, σύμφωνα με το OPEN, εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις 23 Μαρτίου σε ελεγχόμενη κατάσταση, αλλά στις 28 Μαρτίου χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Όπως αναφέρουν τα παιδιά της 76χρονης, υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι -όπως τους έλεγαν οι γιατροί – όμως η μητέρα δεν διακομίσθηκε καθώς δεν δόθηκε η σχετική εντολή από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια, το ΕΚΑΒ κάνει την γενική διαχείριση και αξιολογεί το πού θα πάει ο κάθε ασθενής. «Και σε ιδιωτικό που πήραμε στο Περιστέρι, που έχει δικές του ΜΕΘ, είναι εξαρτημένο από το ΕΚΑΒ» λέει ο γιος της ασθενούς. «Το ΕΚΑΒ είναι αυτό που αποφασίζει» συμπληρώνει.

«Εντατική θεραπεία πότε; Αφού αποβιώσει ο ασθενής;» διερωτάται, προσθέτοντας ότι «την χρειαζόμαστε άμεσα, είναι πέμπτη μέρα».

Μάλιστα η οικογένεια της ασθενούς υποστήριξε ότι δεν επιλέγονται ασθενείς μεγάλης ηλικίας ή που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εκπομπής το υπουργείο Υγείας έστειλε μήνυμα κατά το οποίο διευκρίνιζε από την πλευρά του ότι για την διακομιδή ενός ασθενούς σε άλλη μονάδα είναι απαραίτητο η κατάστασή του να είναι σταθερή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Στην καταγγελία της οικογένειας της 76χρονης ασθενούς απάντησε άμεσα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο κ. Μύτογλου ξεκαθάρισε ότι για την διακομιδή ενός ασθενή θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. «Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της ηλικίας, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου πολλοί ασθενείς διακομίσθηκαν σε εντατικές άσχετα με την ηλικία τους. «Καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται επιλογή»

Διευκρίνισε ότι δεν έχει το νοσοκομείο ΜΕΘ COVID και ότι ένα περιστατικό πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί για να εγκριθεί η διακομιδή του.

Με πληροφορίες από OPEN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι δήμοι στην Αττική που είναι στο «κόκκινο» απο ενεργά κρούσματα