ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας σε 13χρονο μαθητή

Λάρισα: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας σε 13χρονο μαθητή
Intime News

Περιστατικό αστυνομικής βίας κατά 13χρονου μαθητή στη Λάρισα κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί και γονείς - Η απάντηση της της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης 30 Μαρτίου, στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα, όπου πέντε παιδιά κάθονταν στο πάρκο της περιοχής.

Σύλλογος εκπαιδευτικών εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, που έκανε λόγο για ξυλοδαρμό του 13χρονου παιδιού, του οποίου αστυνομικοί όπως καταγγέλουν έσπασαν το χέρι.

Από την πλευρά της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας κάνει λόγο για ατύχημα κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλαίσιο ειδικών τοπικών δράσεων για την πρόληψη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται σε έγγραφα εσωτερικής ενημέρωσης για το συμβάν, λίγα μέτρα από το σημείο ελέγχου ο νεαρός έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. Οι Αστυνομικοί αμέσως προσέγγισαν τον νεαρό με πρόθεση την παροχή βοήθειας.

Τι αναφέρεται σε εσωτερική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

«Περί την 20:30 ώρα της 30/03/2021, ενεργώντας στο πλαίσιο ειδικών τοπικών δράσεων για την πρόληψη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε αστικά διαμερίσματα με συναφή εγκληματικότητα, τέσσερις περιπολούντες Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, επιχείρησαν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα νεαρών ατόμων εντός του πάρκου του Αγίου Αντωνίου, της ομώνυμης αστικής περιοχής της πόλης.

Οι περιπολούντες Αστυνομικοί προσέγγισαν τους νεαρούς, δήλωσαν την ιδιότητά τους, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα το νεαρό της ηλικίας αυτών, ενώ οι νεαροί απομακρύνθηκαν από το σημείο τρέχοντας.

Μεταξύ αυτών και ο ανήλικος μαθητής Γυμνασίου, γεννηθείς την 05/03/2007 στη Λάρισα, ο οποίος λίγα μέτρα από το σημείο ελέγχου έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. Οι Αστυνομικοί αμέσως προσέγγισαν τον νεαρό με πρόθεση την παροχή βοήθειας.

Δεδομένης της ανηλικότητας και της ιδιαιτερότητας του συμβάντος, ειδοποιήθηκε από το σημείο τηλεφωνικά ο πατέρας του ανήλικου και κλήθηκε στην Υπηρεσία (Τ.Δ.Ν. Λάρισας) όπου προηγουμένως μεταφέρθηκε και ο ανήλικος, προκειμένου να ενημερωθεί επακριβώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε ο προαναφερόμενος αστυνομικός έλεγχος. Στην έδρα της Υπηρεσίας, παρουσία των γονιών, ο ανήλικος δήλωσε πόνο στο δεξιό άνω άκρο του σώματός του.

Ακολούθως συνοδεία Αστυνομικών και της μητέρας του, ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου διεγνώσθη κάταγμα στο άνω δεξιό του άκρο. (Σχετ. η υπ’ αρίθ. 8739112 από 31/03/2021 έγγραφη Β.Α.Σ.Σ.Σ.Π Τ.Δ.Ν Λάρισας)».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Ανοίγει στις 14 Μαΐου χωρίς διακρίσεις για τους ανεμβολίαστους - Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ