ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνδρος – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εκκένωση χωριών - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Φωτιά Άνδρος – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Εκκένωση χωριών - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Σε δραματική εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί της Άνδρου - Η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη απειλώντας χωριά - Μάχη των πυροσβεστών για να τη θέσουν υπό έλεγχο - Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Στους 55 ανέρχονται πλέον οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνδρο, με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροσκαφη και 3 ελικόπτερα (2 της Πυροσβεστικής και 1 του Στρατού). Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά (Ρέματα και Ατένι), ενώ έχει υπάρξει και σχετική ενημέρωση για άλλα δύο (Κατάκοιλος, Άρνη). Ωστόσο δεν έχουν καεί σπίτια.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Με εντολή υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Άνδρο για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

«Πυρκαγιά ακόμα δεν έφυγε ο χειμώνας. Αυτό το πράγμα το δημιούργησε χέρι ανθρώπινο, δεν είναι τυχαίο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Newsbomb.gr κάτοικος της Άνδρου την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

«Οι φλόγες είναι μακριά από τα σπίτια, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τους κατοίκους να εκκενώσουν τις οικίες τους», αναφέρει στο Newsbomb.gr η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άνδρου όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο κοντά στα χωριά Ρέματα και Ατένι.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ελπίζουμε πως με την ενίσχυση των δυνάμεων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το μέτωπο», επισημαίνουν οι πυροσβέστες.

«Όλη η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου επιχειρεί στην κατάσβεση», αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς. Επίσης, ανακοίνωσε έκτακτο δρομολόγιο του «FB THEOLOGOS» για μεταφορά από την Αθήνα επίγειων δυνάμεων μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υβριδική απειλή στο Αιγαίο: Επικίνδυνα «τζατζαρίσματα» - Σε ετοιμότητα Ένοπλες Δυνάμεις και Λιμενικό