ΕΛΛΑΔΑ

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: Το ισοζύγιο εισαγωγών - εξιτηρίων κρατάει το ΕΣΥ στα «πόδια» του

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία: Το ισοζύγιο εισαγωγών - εξιτηρίων κρατάει το ΕΣΥ στα «πόδια» του

Ασφυκτική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ανήλικου παιδιού, ο τρίτος από την αρχή της πανδημίας στη χώρα

Σωτήριο αποδεικνύεται για το ΕΣΥ το κλείσιμο της ψαλίδας εισαγωγών και εξιτηρίων λόγω κορονοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Παρά την μεγάλη πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον τελευταίο μήνα, από τις 18 Μαρτίου έχει υπάρξει μια μικρή «ανάσα» λόγω της μικρής διαφοράς που υπάρχει μεταξύ των δυο και κατά το πρόσφατο παρελθό ήταν διογκωμένη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ φαίνεται πως οι εισαγωγές που είναι με το χρώμα κόκκινο είναι περισσότερες από τα εξιτήρια με το χρώμα μπλε, όμως είναι πολύ κοντά τις περισσότερες ημέρες, το 90% των ημερών, πανελλαδικώς.

Στις 30/3 χαρακτηριστικά οι εισαγωγές είναι 533 ενώ τα εξιτήρια 530. Βέβαια πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες ημέρες όταν θα αποτυπωθούν και οι υψηλοί αριθμοί που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στα κρούσματα και πόσο αυτό θα επιβαρύνει το ΕΣΥ και αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ψαλίδα.

Τα νοσοκομεία της Αττικής για ακόμα μια εφημερία (του προηγούμενου 24ωρου) βρέθηκαν υπό τεράστια πίεση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ευαγγελισμό το προαύλιο του οποίου γέμισε από ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς με κορονοϊό.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 και αυξήθηκαν κατά 25.17%, ενώ στην Αττική ήταν 189. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 749 πολίτες είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοιό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

Ίδια δύσκολη η κατάσταση και στην Θεσσαλονίκη όπου στο ΑΧΕΠΑ υπήρξαν 77 εισαγωγές και λες τους αφορούσαν ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για αριθμό που ξεπερνά κατά πολύ τις 67 εισαγωγές, την χειρότερη μέρα του περασμένου Νοέμβρη. Σημειώνεται ότι μέσα στη νύχτα κατέληξαν 5 ασθενείς εντός του νοσοκομείου.

Τις τρεις πρώτες μέρες του Απριλίου εντοπίστηκαν 1200 πολίτες θετικοί στην πόλη, ενώ το 89% των κρουσμάτων έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί και στην Κοζάνη. Η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 97%, η πληρότητα στα νοσοκομεία άγγιξε το 100% ενώ στο νομό δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Και στην Αχαΐα όμως η πληρότητα στη ΜΕΘ αγγίζει το 95% και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Η κατάσταση δεν επιτρέπει σχέδια για τις γιορτές του Πάσχα.

Αύξηση νεκρών σήμερα

Τη ίδια ώρα αύξηση των συνολικών θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο μαρτυρούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Την Κυριακή (4/4) ανακοινώθηκαν συνολικά 78 θάνατοι σε όλη την επικράτεια. Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο είχαν καταγραφεί 70 άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Κατά την σημερινή ημέρα η ηλικιακή ομάδα 0-18 κατέγραψε έναν ακόμη θάνατο, πράγμα που προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους. Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.380 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Τη μετέφερε η μητέρα της στο νοσοκομείο