ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι περιοχές που οδηγούν την «κούρσα» των κρουσμάτων- Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Οι περιοχές που οδηγούν την «κούρσα» των κρουσμάτων- Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊος - Νέα Κρούσματα:  Ιδιαίτερα υψηλά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την επικράτεια - Ποιες οι τρεις περιοχές που οδηγούν την «κούρσα» των κρουσμάτων - Δείτε τα δεδομένα στο Infographich του Newsbomb.gr

Η διασπορά συνεχίζει αν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε όλη την επικράτεια με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.866 κρούσματα στην αρχή αυτής της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμα μεγαλύτεροι αριθμοί. Για άλλη μια φορά μέσα στο 2021 καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους οι οποίοι φτάνουν τους 759, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, η οποία υφίσταται εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μέσα σε ένα 24ωρο άλλους 73 ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον ιό. Όπως απεικονίζει και το infographic του Newsbomb.gr οι νεκροί στη χώρα μας, συνυπολογίζοντας και τα σημερινά θύματα, αγγίζουν τους 8.453.

Η Αττική εξακολουθεί να είναι η πρώτη περιοχή σε κρούσματα φτάνοντας καταγράφοντας σήμερα 783 νέες μολύνσεις. Δεύτερη έρχεται η Θεσσαλονίκη η οποία την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε εκτίναξη της διασποράς, με 245. Στη συνέχεια ακολουθούν Αχαϊα με 112 κρούσματα, Καρδίτσα με 36, Λάρισα και Ηράκλειο με 35 και η Πέλλα με 29 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας η οποία έχει προκαλέσει και συνεχίζει να ασκεί τρομερή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πλέον μπορεί να ανταποκριθεί με βάσει το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών περιστατικών ασθενών με COVID. Σημειώνεται ότι την εβδομάδα που διανύουμε θα λειτουργεί και το λιανεμπόριο, με τους λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση να παρακολουθούν στενά τα δεδομένα από το άνοιγμα της αγοράς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη