ΕΛΛΑΔΑ

Μακρινίτσα: Θρήνος και οδύνη για τα δύο αδέλφια - Πώς έγινε το διπλό φονικό

Μακρινίτσα φονικό
thenewspaper.gr

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (5/4) στη Μακρινίτσα του Βόλου, όπου δύο αδέλφια έχασαν την ζωή τους από επίθεση που δέχθηκαν στο πατρικό τους σπίτι με μαχαίρι.

Νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, είναι μία 28χρονη γυναίκα και ο 30χρονος αδελφός της, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας μέσα στο πατρικό τους σπίτι στην Μακρινίτσα, όταν επισκέφθηκε την οικογένειά της η νεαρή γυναίκα.

Mαχαιριές δέχθηκε και μία ακόμη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, πρόκειται για την αδερφή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της 28χρονης που φέρεται να είναι και ο δράστης, ενοχλούσε την 28χρονη γυναίκα και την οικογένειά της και για τον λόγο αυτό είχαν ζητήσει δικαστική συνδρομή.

makrinitsa-foniko2.jpg
Οι σοροί των δύο άτυχων νεαρών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου από το ΕΚΑΒ.e-thessalia.gr

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε λίγα λεπτά ξεψυχήσει η 28χρονη.

Αμέσως, αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Παρότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αργεί να φτάσει καθώς μπροστά του προπορεύεται ένα φορτηγό, που τον καθυστερεί.

Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια.

Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα.

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης

Τελικά, ο φερόμενος ως δράστης του άγριου φονικού βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας από τις 22:00 το βράδυ.

Έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που εξελίχθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό με καταδίωξη στους στενούς δρόμους του Πηλίου, ο δράστης έπεσε σε μπλόκο της Αστυνομίας, ενώ κατευθυνόταν στο χωριό του τον Άγιο Βλάσιο, με το αυτοκίνητό του.

makrinitsa-foniko3.jpg
Θρήνος για τα δύο νεκρά αδέρφιαtaxydromos.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα στο σπίτι των γονιών των δύο παιδιών, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Η 28χρονη βρισκόταν με τη μητέρα της όταν στο σπίτι εισέβαλε ο πρώην σύζυγός της.

Ακολούθησε έντονος καυγάς και τότε ο δράστης φέρεται να μαχαίρωσε στον λαιμό την 28χρονη ενώ τραυμάτισε στο πρόσωπο την πρώην πεθερά του.

Τις κραυγιές της μάνας άκουσαν γείτονες που ειδοποίησαν τον 30χρονο αδερφό.

Ο 30χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας ένα ξύλο για να αποτρέψει τον πρώην γαμπρό του. Ωστόσο, ο δράστης τον μαχαίρωσε στην καρδιά.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, συγγενείς των δύο παιδιών αναφέρουν ότι ο δράστης μπήκε μέσα στο σπίτι αποφασισμένος να σκοτώσει.

Ο δράστης είχε κακοποιητική συμπεριφορά

Η 28χρονη είχε κάνει δεσμό με τον πρώην σύζυγό της πριν έξι χρόνια και πριν δύο χρόνια παντρεύτηκαν.

Από τη σχέση τους απέκτησαν ένα αγοράκι τεσσάρων ετών.

Η ρήξη ήρθε στη σχέση τους, όταν η 28χρονη του ζητούσε να τον παρακολουθήσει ψυχίατρος καθώς δράστης φέρεται να είχε κακοποιητική συμπεριφορά.

Πριν πέντε μήνες χώρισαν. Την προηγούμενη Πέμπτη ο δράστης, που δεν εργαζόταν και λάμβανε αναπηρική σύνταξη καθώς είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε τροχαίο, φέρεται να της επιτέθηκε και να την χτύπησε.

Οι σοροί των δύο άτυχων νεαρών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου από το ΕΚΑΒ. Οι συγγενείς τους έφτασαν στο «Αχιλλοπούλειο» και ενημερώθηκαν ότι τα δύο αδέρφια έφυγαν από τη ζωή.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνήσιας.

Δείτε το βίντεο - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Με πληροφορίες από: e-thessalia.gr, thenewspaper.gr, magnesianews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.