ΕΛΛΑΔΑ

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης για τη μείωση της φρουράς του

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης για τη μείωση της φρουράς του

Την επαναφορά της αστυνομικής φρουράς και της 24ωρης φύλαξής του ζητά με αίτηση ακύρωση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μενιος Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Στην αίτηση ακύρωσης, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος, ζητείται η ακύρωση της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Ο παρουσιαστής στην αίτηση του φέρεται να υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις 13 Ιανουαρίου 2021 διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, Ρ/Σ Party F.M. 104, εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», Τ/Σ EPSILON TV και Stoudio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.
Τα μέτρα προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν στις 18 Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, η αύξηση των μέτρων προέκυψε έπειτα από πληθώρα επιθέσεων τόσο προσωπικών όσο και στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του. Μάλιστα, όπως εξηγεί, υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV.
Ο κ. Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η νέα πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.
Επιπλέον, στο δικόγραφο ισχυρίζεται ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες βασίστηκε η έκδοσή της, οι οποίοι να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτης. Τέλος, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να