ΕΛΛΑΔΑ

Παραλία Θεσσαλονίκης: Η κοσμοσυρροή έφερε… 600 σακούλες σκουπιδιών

Παραλία Θεσσαλονίκης: Η κοσμοσυρροή έφερε… 600 σακούλες σκουπιδιών

Περισσότερες από 600 σακούλες απορριμμάτων μαζεύουν πλέον καθημερινά από το πλακόστρωτο της παραλίας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την πόλη καθαρή – τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τα σαββατοκύριακα, επιλέγουν το παραλιακό μέτωπο για τη βόλτα τους.

Αγοράζοντας καφέ, ποτά αλλά και φαγητό από καταστήματα take away, ο κόσμος «πλημύρισε» τις τελευταίες ημέρες την παραλία της πόλης και ιδιαίτερα το σαββατοκύριακο που υπήρχε η δυνατότητα να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Άλλοι περπατώντας, άλλοι καθισμένοι σε παγκάκια, πεζούλια, ακόμα και στα γρασίδια του Λευκού Πύργου και στα ξύλινα ντεκ της Νέας Παραλίας, απόλαυσαν την έξοδό τους και στιγμές χαλάρωσης, αφήνοντας πίσω τους, ωστόσο, χιλιάδες άδειες συσκευασίες ροφημάτων, τροφίμων, πακέτων από τσιγάρα και άλλα σκουπίδια.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ζεϊμπέκη, ο κόσμος που υπολογίζεται ότι επισκέφτηκε το παραλιακό μέτωπο το σαββατοκύριακο, από πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης, ήταν περίπου 120.000, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες λίτρα σκουπιδιών, τα οποία ήταν τριπλάσια σε σχέση με την προ-κορωνοιού εποχή που καθημερινά συλλέγονταν 200 σακούλες απορριμμάτων, ενώ τώρα ο αριθμός «εκτινάχθηκε» ξεπερνώντας τις 600.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αύξηση που καταγράφεται, ο κ. Ζεϊμπέκης εξηγεί στο GRTimes.gr, ότι γίνεται συνεχής επίβλεψη από την υπηρεσία, διαρκές άδειασμα των καλαθιών που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου αλλά και συλλογή των… όσων σκουπιδιών αφήνουν οι πολίτες διασκορπισμένα. Επιπλέον, πέρα από τους υπαλλήλους που κινούνται πεζοί και καθαρίζουν σε μόνιμη βάση, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, έχουν επιστρατευτεί τρίκυκλα αλλά και οχήματα του Δήμου που κάνουν συχνές διελεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία της Θεσσαλονίκης δεν είναι το μόνο μέρος που καθημερινά συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να δίνουν αγώνα καθημερινά για να προλάβουν να καθαρίσουν και σε άλλες περιοχές, πάρκα, πλατείες και διάφορα άλλα σημεία τα οποία γεμίζουν από επισκέπτες αλλά και από σκουπίδια που αφήνουν πίσω φεύγοντας, μέσα και έξω από τους κάδους απορριμμάτων.

Θυμίζουμε ότι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν δεχθεί πολλάκις συγχαρητήρια από τους πολίτες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ομάδες πολιτών που τους βλέπουν να βρίσκονται νυχθημερόν στο δρόμο και να φροντίζουν ούτως ώστε η πόλη να είναι σε καλή κατάσταση. Ακόμα και σε καταστάσεις που πέφτουν χημικά κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών – αστυνομίας, σε ελάχιστο χρόνο καταφέρνουν να… συμμαζέψουν την κατάσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: Αυτός είναι ο 31χρονος δολοφόνος - Πώς και γιατί σκότωσε τα δύο αδέρφια