ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Η κατάσταση στα νοσοκομεία θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες

Θεσσαλονίκη: Η κατάσταση στα νοσοκομεία θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Χειρουργικής και διευθυντής Χειρουργικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Ισαάκ Κεσίσογλου, μίλησε αναφορικά με την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, και στα νοσοκομεία της περιοχής.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι εκτιμήσεις που παίρνω από συνάδελφους που είναι πιο ειδικοί στο θέμα, λένε ότι τις επόμενες ημέρες τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Στο ΑΧΕΠΑ τα χειρουργεία έχουν περιοριστεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς μετακινήθηκε προσωπικό προς τις μονάδες Covid. Τους αρρώστους τους αντιμετωπίζουμε όταν έχουν κρίσιμες καταστάσεις. Βέβαια αναβάλουμε πολλά περιστατικά, που μπορούν να αναβληθούν», εξήγησε ο κ. Κεσίσογλου.

«Το ΑΧΕΠΑ ακόμα αντέχει αλλά έχουμε αρκετά περιστατικά. Οι μονάδες μας είναι γεμάτες. Το προσωπικό εργάζεται σκληρά, όπως πρέπει σύμφωνα με την αποστολή του», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Κωτσιόπουλος (γγ υπ. Υγείας) στο Newsbomb.gr: Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Για αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο στο Newsbomb.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη από το πρωί στη συμπρωτεύουσα.

Όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος έχει επιδεινωθεί η κατάσταση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς καταγράφεται αυξητική τάση στις νοσηλείες και στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 85% με 90%, σημείωσε ο κ. Κωτσιόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο, το οποίο θα τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή και περιλαμβάνει τη μετατροπή των χειρουργείων σε κλινικές COVID, την αύξηση απλών κλινών COVID και την περαιτέρω συνδρομή του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν 245, ενώ 240 ήταν οι εισαγωγές χθες Δευτέρα στα νοσοκομεία από νοσούντες με κορoνοϊό. Γενικότερα, στη βόρεια Ελλάδα νοσηλεύονται 1.332 ασθενείς, απ' τους οποίους οι 181 είναι διασωληνωμένοι.

Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, ευρεία τηλεδιάσκεψη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Σήμερα «κληρώνει» για το άνοιγμά τους – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα