ΕΛΛΑΔΑ

SMS 13032: Τι στέλνετε για να πατε για ψώνια - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

SMS 13032 ψώνια
Τι γράφουμε στο SMS για να πάμε στα καταστήματα
Intime News

Κωδικοί μετακίνησης: Το μήνυμα στο 13032 για τα ψώνια και τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ.

Νέα δεδομένα ισχύουν από τη Δευτέρα (05/04) στις μετακινήσεις με sms στο 13032 και 13033, τόσο λόγω της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, όσο και και λόγω των αυστηρών περιορισμών που συνεχίζουν να υφίστανται.

Τα καταστήματα λειτουργούν με τις μεθόδους click away και click inside (ή click in shop), δηλαδή με ραντεβού για την παραλαβή προϊόντων εκτός των επιχειρήσεων ή με ραντεβού για αγορές εντός αυτών. Όσον αφορά το μήνυμα προς τον νέο κωδικό, οι καταναλωτές πρέπει να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους και το στέλνουν στο 13032.

Αναλυτικά τι ισχύει στις μετακινήσεις

  • Με τον κωδικό 6 και SMS 13033 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου τις καθημερινές, παρά μόνο τα Σαββατοκύρικα.
  • Για τα σούπερ μάρκετ ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων και η μετακίνηση εντός Δήμου, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.
  • Για το λιανεμπόριο -στο οποίο και επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις- μπορείτε πλέον να στέλνετε sms μία φορά την ημέρα στον αριθμό 13032 και ισχύει για 3 ώρες. Στην προσπάθεια νέας αποστολής μηνύματος sms, το ηλεκτρονικό σύστημα αποστέλλει απαντητικό μήνυμα ότι ο πολίτης δεν δικαιούται επιπλέον χρόνο παραμονής στα καταστήματα

Οι 6 κωδικοί μετακίνησης

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση
Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τον σκότωσε γιατί δεν του συνέδεσε το κινητό–Θρήνος για τον 39χρονο