ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Πάσχα στο χωριό ή στο μπαλκόνι; Τα τρία σενάρια

Τροχονόμος στα Διόδια
Intime News

Κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να βρουν την ιδανική φόρμουλα για το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

Με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα βρίσκονται οι επιστήμονες ενόψει του Πάσχα. Και αυτό γιατί το επόμενο διάστημα η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει και τις εισηγήσεις τους αναφορικά με υπερτοπικές μετακινήσεις.

Με το Πάσχα να πλησιάζει πολλοί είναι οι πολίτες που θα ήθελαν να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εκτός νομού, ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην επαρχία για να πάρουν μια «ανάσα» εν μέσω κορονοϊού και lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Star την Τετάρτη (07/04) ξεκαθάρισε ότι οι ειδικοί θα αποφασίσουν αν τελικά οι οι Έλληνες θα κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Τα σενάρια για το Πάσχα

Σύμφωνα με το Star, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα λάβει τις αποφάσεις της για το θέμα λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι ειδικοί είναι μοιρασμένοι, με μερικούς να επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση ενώ πιστεύουν ότι θα ήταν παράτολμο βήμα το να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενώ το άλλο «ρεύμα σκέψης» πιστεύει ότι μπορεί να είναι και καλύτερα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα τρία σενάρια, που έχουν συζητηθεί για το Πάσχα στο χωριό σε αυτή την πρώιμη φάση είναι:

  • μετακινήσεις προς έναν μόνο προορισμό,
  • ταξίδι με αρνητικό self test,
  • ή μετακινήσεις ανάμεσα σε περιοχές με το ίδιο επιδημικό φορτίο.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείο Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στα σχόλια που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το Πάσχα, επισημαίνοντας ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη το θέμα αυτό στην Επιτροπή.

Η πρόθεση των ειδικών, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι να πάμε στα χωριά μας, αλλά αυτό δεν το μπορούν να το γνωρίζουν ακόμη. «Τα κακά νέα είναι ότι τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πολλά, τα καλά νέα είναι ότι δεν βλέπουμε μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες. Τα πολλά κρούσματα είναι σε νέους και αναλογικά δεν αρρωσταίνουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γενικά υπάρχει μία σταθεροποίηση των νοσηλειών, ελπίζουμε να το δούμε και τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο ειδικός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.