ΕΛΛΑΔΑ

AstraZeneca - Μανωλόπουλος: Ρίσκο ο εμβολιασμός σε άτομα νεαρής ηλικίας - Λινού: Προκαλεί προβλήματα

AstraZeneca - Μανωλόπουλος: Ρίσκο ο εμβολιασμός σε άτομα νεαρής ηλικίας - Λινού: Προκαλεί προβλήματα
AP PHOTOS

Εμβόλιο της AstraZenecaΤι είπαν οι Αθηνά Λινού και ο Εύαγγελος Μανωλόπουλος για την χορήγηση του εμβόλιο της AstraZeneca σε μικρότερες ηλικίες και το άνοιγμα των Λυκείων με την διαδικασία της χρήσης self test

Για την χορήγηση του εμβόλιο της AstraZeneca σε μικρότερες ηλικίες και το άνοιγμα των Λυκείων με την διαδικασία της χρήσης self test μίλησαν στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος σχολιάζοντας την σύγχυση που έχει προκαλέσει, σχετικά με τις παρενέργειες, το εμβόλιο της AstraZenec και ο εμβολιασμός πολιτών κατώ των 60 ετών, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι είναι σαφές ότι υπάρχει ένα ρίσκο στις νεότερες ηλικίες και πρότεινε να αποφεύγεται.

Από την πλευρά της η κυρία Λινού, δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι προκαλεί προβλήματα θρομβοεμβολικά, τα οποία εμφανίζονται σε νεότερα άτομα και ειδικά σε γυναίκες νεαρής ηλικίας, ωστόσο σημείωσε ότι παραμένουν εξαιρετικά σπάνιες. Τόνισε δε, ότι πρέπει να οριοθετηθούν οι ομάδες πληθυσμού για τις οποίες το εμβόλιο είναι ακίνδυνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φάκελος Μένιος Φουρθιώτης»: Το χρονικό της υπόθεσης που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό