ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: H Greek mafia πίσω από την εκτέλεση; Έρευνες για το όχημα διαφυγής των δραστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: H Greek mafia πίσω από την εκτέλεση; Έρευνες για το όχημα διαφυγής των δραστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προσπάθειες να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα διαφυγής των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ καταβάλλει η αστυνομία, καθώς έχει συλλέξει ήδη αρκετά βίντεο που δείχνουν τους δράστες κατά την προσέγγιση και κατά τη διαφυγή τους. 

Αν και το σκουρόχρωμο σκουτεράκι, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες δεν έχει βρεθεί ακόμα, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο όχημα που έχει κλαπεί ή καεί, είναι βέβαιο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ότι ήταν δύσκολο να διαφύγουν με αυτό μετά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ενώ, ενδεχομένως να υπάρχει και ένα βίντεο λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής.

Έτσι, οι αρχές τα τελευταία 24ωρα έχουν εντείνει τις έρευνές τους προκειμένου να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα, το οποίο, ίσως χρησιμοποίησαν, ώστε να επεκτείνουν την ακτίνα κινήσεως των δραστών.

Ίσως, δε, οι κάμερες να έχουν πιάσει κάποια δοκιμή ή κάποια παρακολούθηση, που μπορεί να είχαν κάνει τις προηγούμενες μέρες, στην οποία οι δράστες να ήταν ακάλυπτοι και να φαίνονταν τα πρόσωπά τους.

Έτσι, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «χτενίζουν» όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Άλιμο.

Ακόμη ένα σενάριο που εξετάζεται είναι η ύπαρξη δύο ομάδων. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ

Στο μεταξύ, πέρα από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος των ερευνών στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Θα πάρουν κατάθεση ακόμα και από τον δικηγόρο του προκειμένου να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και γεγονότα ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.

Παράλληλα, «φύλλο και φτερό» θα κάνουν και τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του, τα οποία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αξιωματικοί, πάντως, είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

Στις 15:00 η κηδεία του στη Δράμα

Σην Καλλίφυτο Δράμας, πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον δολοφονηθέντα Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός την Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, ύστερα από καρτέρι θανάτου που του έστησαν.

Στον τόπο καταγωγής του, όπου και θα ταφεί, η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη.

Τον Γιώργο Καραϊβάζ θα αποχαιρετήσουν η μητέρα του, η αδελφή του που ήρθε από το εξωτερικό, καθώς και οι λοιποί στενοί συγγενείς, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι όλο το χωριό θα επιδιώξει να παραστεί στο τελευταίο «αντίο».

Όπως μετέδωσε στην εκπομπή του Open TV «Ελα χαμογέλα» ο Θανάσης Φυλακτός, δημοσιογράφος του Star Βορείου Ελλάδος συγκλονίζει η ανάρτηση της αδελφής του.

«Αγόρι μου, αδελφούλη μου, δεν μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή. Για μένα ήσουν ο μικρός μου αδελφός, δεν μπορώ να σου πω καλό παράδεισο γιατί δεν ήσουν γι αυτό το ταξίδι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση της αδελφής του δολοφονηθέντα.

Καλλιακμάνης: «Είναι μακρύ το νήμα...»

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, που ήταν και προσωπικός φίλος του θανόντα μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε:

«Είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός κι άλλος αυτός που εκτέλεσε την εντολή. Ήταν πληρωμένοι εγκληματίες από Ελλάδα ή εξωτερικό. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Πιστεύω ότι η Αστυνομία θα πιάσει αυτούς που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πιστεύω ότι θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Ο τρόπος που έγινε η δολοφονία, δείχνει ότι υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό από πίσω.

Τον πυροβόλησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρέπει να εξέπνευσε από τις πρώτες σφαίρες, παρόλα αυτά πήγαν από πάνω και συνέχισαν να ρίχνουν για να σιγουρευτούν ότι μία στο εκατομμύριο δεν θα είναι ζωντανός.

Έχουμε την κάμερα, τα πρόσωπα δεν φαίνονται γιατί φορούν τζόκεϊ και μάσκες ή full face. Δεν βρέθηκε το μηχανάκι ακόμα. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών κάνει πολύ καλή δουλειά και θα φτάσουμε στην άκρη του νήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι μακρύ... Ήταν ένα καλό παιδί κι εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ήταν από το χαρακτήρα του έτσι. Έχουμε ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο δείχνει ότι δεν ήθελαν να γλιτώσει ο Καραϊβάζ. Θέλησαν να του κλείσουν στο στόμα. Δέχθηκε 13 σφαίρες. Δεν είχε αστυνομικούς συνοδούς, δεν οπλοφορούσε. Απεχθανόταν τα όπλα. Οπλο για αυτόν ήταν η πένα», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Δέχτηκε 10 σφαίρες

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Γιώργου Καραϊβάζ ήρθαν στο «φως» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι δράστες τον «γάζωσαν»...

Όπως έδειξε η νεκροτομή, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες, 6 στον θώρακα, δυο στο κεφάλι, μία στο λαιμό, και μία στην αριστερή παλάμη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε