ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Νέο άνοιγμα από Δευτέρα, (19/04) - Τι «χαλαρώνει»

Άρση lockdown: Τι ανοίγει από την άλλη Δευτέρα

Άρση lockdown: Μετά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από την περασμένη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων της χώρας προχθές, από τις 19 Απριλίου, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται να ανεβάσουν ρολά περισσότεροι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Στη φαρέτρα των ειδικών και της κυβέρνησης, εκτός από τον εμβολιασμό, προστέθηκε και το «όπλο» των self test, τα οποία θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού, κάτι που θα επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή των δραστηριοτήτων που βρίσκονται στον «πάγο» από το Νοέμβριο.

Η αυλαία για τα self test άνοιξε την Δευτέρα με την επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια και θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Πέμπτη με τη δωρεάν διάθεσή τους σε άλλους 900.000 εργαζομένους, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στο OPEN.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το υπουργείο Ανάπτυξης θέτει στην Επιτροπή των Επιστημόνων προς εξέταση την πρόταση να ανοίξουν τη Δευτέρα (19/04) και

  • τα φροντιστήρια,
  • μαζί με τα εμπορικά κέντρα
  • και τα κέντρα αισθητικής.

Την εισήγηση για το άνοιγμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είχε προαναγγείλει χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είναι να υπάρξει πτωτική τάση των κρουσμάτων και αποκλιμάκωση στην πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα σενάρια για Πάσχα στο χωριό και καταστήματα χωρίς click in shop και click away