ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές του 19ου Λυκείου

Θεσσαλονίκη: Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές του 19ου Λυκείου

Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές του 19ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, σήμερα το πρωί. στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία του σχολείου.

Οι μαθητές φαίνεται να πήραν την… κατάσταση στα χέρια τους, και πραγματοποιούν κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο άνοιγμα των σχολείων, με τους ίδιους να αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως δεν πρέπει να γίνονται μαθήματα, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το thesstoday, η κατάληψη γίνεται εν γνώσει της Διευθύντριας του σχολείου, και αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, τα αιτήματα των μαθητών, μεταξύ άλλων, είναι να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων και καλύτερα μέτρα προστασίας για τον κορoνοϊό.

Επίσης, ζητούν να γίνονται μαζικά τεστ στα σχολεία αλλά με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, να τηρούνται οι αποστάσεις στις τάξεις με λιγότερους μαθητές και καλύτερη καθαριότητα και απολύμανση. Ακόμη, να ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και μην ισχύσει από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Τέλος ζητούν να διαγραφούν οι απουσίες που μπήκαν σε μαθητές κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν συνεχώς τεχνικά προβλήματα και δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό