ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του υπ. Υγείας

Κορονοϊός: Δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης - Στα Γιαννιτσά κλιμάκιο του υπ. Υγείας

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να ασκεί ασφυκτική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας - Με αγωνία αναμένονται τα σημερινά κρούσματα -Καμία κενή κλίνη ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο 

Δύσκολη εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην βόρεια Ελλάδα όπου η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην συμπρωτεύουσα 218 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ιπποκράτειο, η σημερινή ολοκληρώθηκε με 115 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, ενώ 28 από τις 30 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες.

Στο Παπαγεωργίου, η εφημερία ολοκληρώθηκε στις 08:00 το πρωί, χωρίς καμία κενή κλίνη ΜΕΘ, ενώ χρειάστηκε μάλιστα να ανοίξουν άλλες δύο κλίνες, 20 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με covid-19, 152 σε απλές κλίνες, ενώ έγιναν πάνω από 50 εισαγωγές.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στα Γιαννιτσά

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η περιφερειακή ενότητα Πέλλας έχει βρεθεί αρκετές φορές στη δίνη της πανδημίας και τα Γιαννιτσά θεωρούνται εδώ και αρκετό καιρό επιβαρυμένα, με τα κρούσματα κορονοϊού να μην παρουσιάζουν μείωση. Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, προκειμένου να ενημερωθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Σχέδιο με self test από την κυβέρνηση - Πού θα κριθούν οι αποφάσεις