ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο μικρός Ανδρέας ταξιδεύει στην Ιταλία κι ελπίζει στο θαύμα

Η Οδύσσεια του δεκάχρονου Ανδρέα - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Στην Ιταλία ταξιδεύει την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να υποβληθεί σε ακτινοθεραπείες με πρωτόνια ο μικρός Ανδρέας από την Πάτρα για τον οποίο άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά μετά από πρόσκληση για τη συγκέντρωση βοήθειας.

Η Οδύσσεια του δεκάχρονου Ανδρέα ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο μαζί με τη μάχη του για τη ζωή του που είναι σκληρή και τη δίνει με δύναμη και με χαμόγελο, αλλά όχι με όλα τα όπλα. Τα χρήματα που απαιτούνται για τη νοσηλεία του δεν τα διαθέτει η οικογένειά του.

Ακολούθησε ένας τεράστιος αγώνας επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει ο μικρός μαθητής, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο η οποία έγινε στην Αθήνα και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Τώρα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε Παιδοογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Η εξειδικευμένη αυτή θεραπεία σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr θα γίνει στο Τρέντο της Ιταλίας και η διάρκεια παραμονής του Ανδρέα εκεί όπως και του συνοδού του θα είναι 2 με 3 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε μέσω facebook η εκ μέρους της οικογένειας η Μαριάννα Αργέντου, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών το ταξίδι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εκ μέρους της οικογένειας του μικρού μας ήρωα, του Αντρέα, σας μεταφέρω τα βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης για την πρωτοφανή ανταπόκριση στο δημόσιο κάλεσμα για υποστήριξη του αγώνα του.
Η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι φίλοι μας από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και τον απόδημο Ελληνισμό είναι πραγματικά συγκινητική και μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον.
Νιώθουμε πια ότι ο Αντρέας έχει πολλούς ανάδοχους γονείς και υποστηρίζεται από μια ευρύτερη οικογένεια σπουδαίων ανθρώπων. Τώρα πια το τέλος του άνισου αγώνα του αγαπημένου μας Αντρέα είναι ορατό.
Την ερχόμενη Πέμπτη ταξιδεύουμε για το Trento της Ιταλίας.
Με τη δική σας βοήθεια επιτεύχθηκε ο στόχος που πριν από λίγες μέρες ήταν μακρινό όνειρο.
Ο μικρός Αντρέας επιτέλους χαμογελά και ελπίζει στο θαύμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό