ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα οδεύει σε εθνική κρίση

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα οδεύει σε εθνική κρίση
InTime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα self test αλλά και για την μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα μίλησε στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας παραμένει «σοβαρή», ωστόσο αρχίζει να φαίνεται τάση σταθεροποίησης καθώς τα χθεσινά κρούσματα να είναι κατά 1.000 λιγότερα σε σχέση με την Τρίτη (13.04).

Παράλληλα στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Αττική, όπου κατέγραψε για ένα ακόμη 24ωρο τα περισσότερα νέα κρούσματα της νόσου Covid-19. Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου, σε σύνολο 3.089 νέων κρουσμάτων, στην Αττική καταγράφονται τα 1.383.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο, να είναι σε οριακό σημείο, έντονη ανησυχία υπάρχει για την επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα καταγράφηκαν 475 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την πίεση που δέχονται καθημερινά στο Σύστημα Υγείας.

«Η Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, το υγειονομικό σύστημα περνάει ξανά κρίση. Βλέπουμε καθημερινά τραγικά πράγματα δεν έχουμε που να βάλουμε αρρώστους. Το τρίτο κύμα με έχει τρομάξει έχει τεράστιες διαστάσεις. Είναι παρακινδυνευμένο από την στιγμή που δεν έχουμε κρεβάτια να ανοίξει η όποια δραστηριότητα. Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα. Εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση η Ελλάδα οδεύει προς εθνική κρίση», ανέφερε φανερά φορτισμένος ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος, τάχθηκε κατά στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό τη δεδομένη στιγμή, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα «καταπατήσει» όλη την προηγούμενη προσπάθεια, η οποία δεν πηγαίνει χαμένη.

«Εάν υπάρχει ένα κανονικό, αξιόπιστο τεστ, μπορεί να επιτραπεί η όποια μετακίνηση. Το ίδιο ισχύει και για τον τουρισμό, θα πρέπει να εισέρχονται στην χώρα μόνο εάν έχουν νοσήσει από τον ιό η να έχουν εμβολιαστεί», επεσήμανε o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αναφορικά με τα self test, o ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι «είναι τα λεγόμενα γρήγορα τεστ, τα οποία έχουν χαμηλή εναίσθηση και υψηλή ενδεικτικότητα. Πιο συγκεκριμένα, εάν το αποτέλεσμα βγει θετικό, είναι σωστό στο 100%, όταν όμως βγει αρνητικό είναι ψευδές διότι όταν παίρνουμε δείγμα από την μύτη έχει χαμηλή εναισθησία της τάξης του 50%», δήλωσε αναφερόμενος στην πολιτική των self test o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο