ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Πώς έκλεισαν εκατοντάδες ραντεβού για εμβολιασμό σε υγιείς πολίτες που δεν δικαιούνταν

emboliastiko kentro
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Mega, κάνει λόγο για εκατοντάδες εργαζομένους από τα Ιωάννινα, που κατάφεραν να μπουν στην πλατφόρμα εμβολιασμών και με ανοιχτούς ΑΜΚΑ έκλειναν το ραντεβού τους ανεξαρτήτως ηλικίας και κριτηρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεκάδες νεαροί προσέρχονταν στα εμβολιαστικά κέντρα Ιωαννίνων για να εμβολιαστούν με το QR-Code, εκτυπωμένο από την επίσημη πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωναν, πως δεν πληρούσαν ούτε τα ηλικιακά κριτήρια ούτε άνηκαν σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου περίπου 25 με 30 άτομα ήταν νεαρής ηλικίας που δεν ήταν στις προτεραιοποιημένες ομάδες σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. «Είδαμε τους 2-3 πρώτους, την επόμενη μέρα είδαμε άλλους 2-3 κι έτσι το αντιληφθήκαμε», είπε.

Ενα μήνα αργότερα και μετά από 30 εμβολιασμούς το μυστήριο ήρθε στο φως…

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από μεγάλη πτηνοτροφική εταιρεία των Ιωαννίνων, κατάφεραν να μπουν στην πλατφόρμα των εμβολιασμών και με ανοιχτούς «ως δια μαγείας» τους ΑΜΚΑ τους, έκλειναν το ραντεβού τους ανεξαρτήτως ηλικίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμβολιασμό μέχρι και 20χρονου.

«Όταν έγινε αντιληπτό το θέμα χθες, ενημερώσαμε και την ηγεσία του υπουργείου κι ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Ιωαννίνων. Δόθηκε η εντολή να σταματήσουν πάραυτα αυτοί οι εμβολιασμοί και διερευνάται πώς και με ποιο τρόπο είχε ανοίξει η πλατφόρμα κι ήταν ανοιχτά τα ΑΜΚΑ», είπε ο Ιωάννης Καρβέλης διοικητής της 6ης ΥΠΕ στο MEGA.

Τι απαντά η εταιρεία

Ο γενικός διευθυντής της πτηνοτροφικής εταιρείας μιλώντας στο LIVE NEWS, επεσήμανε, πως πράγματι έγιναν οι εμβολιασμοί και πως θα επακολουθούσαν οι εμβολιασμοί και του υπόλοιπου προσωπικού.

«Κάποια στιγμή όταν άνοιξαν οι ειδικές ομάδες για εμβολιασμούς στις 18-19 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι είχαν τη δυνατότητα να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κλείσουν τα ραντεβού τους. Kαι οι εργαζόμενοι στόμα- στόμα άρχισαν να δοκιμάζουν όλοι», είπε.

Πάνω από 1.200 εργαζόμενους απασχολεί η εν λόγω εταιρεία και όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της διοίκησης αλλά οι εργαζόμενοι κατά μόνας έκλειναν το ραντεβού τους.

«Εγώ σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά. Εμείς δεν πήραμε καμία πρωτοβουλία και δεν ζητήσαμε από κανέναν ν’ ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι μας. Ένα. Δεύτερον, ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή και καμία εμπλοκή και καμία παράτυπη διαδικασία που να δημιούργησε αυτό το θέμα για να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι μας», τόνισε ο γενικός διευθυντής της πτηνοτροφικής εταιρείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.067 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 91 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 824 οι διασωληνωμένοι