ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Περισσότερες ελευθερίες αλλά δεν πιστεύω να πάμε στα χωριά

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Περισσότερες ελευθερίες αλλά δεν πιστεύω να πάμε στα χωριά

Δηλώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί και οι εξωτερικοί χώροι αυτών έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό, ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω, ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ όσον αφορά στην περιφορά του Επιταφίου είπε ότι «θα γίνει γύρω από το ναό».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτησή τους, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, μεταξυ αυτών που συζητούνται, είναι το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστεί η αναλογία πιστών/τετραγωνικά, που σήμερα είναι 1 ανά 25 τ.μ. ενώ η Ιερά Σύνοδος ζητά η αναλογία να διαμορφωθεί στο 1 άτομο ανά 15 τ.μ εντός του ναού.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Αρχιεπισκοπή για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση να γίνουν νωρίτερα οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Ανάσταση ώστε οι πιστοί να τις παρακολουθούν στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών.

Οι αποφάσεις αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.607 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 78 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι