ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί: Από Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 με 39

Εμβολιασμοί: Από Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 με 39

Διευκρινίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού δόθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας - Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς με το Astrazeneca για τις ηλικίες 30-39

Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες μεταξύ 30 και 39 ετών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, η πλατφόρμα ανοίγει πρόωρα για τις συγκεκριμένες ηλικίες, λόγω των αποθεμάτων στα εμβόλια της Astrazeneca.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί την λύση στο πρόβλημα και ο τρόπος για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, προτρέποντας όλους για ακόμη μια φορά να εμβολιαστούν και τονίζοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ηλικιωμένων που βρίσκονται διασωληνωμένοι είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν».

Ο ίδιος ανέφερε, ότι τον Μάϊοη χώρα θα φτάσει τους 2,5 εκατ. εμβολιασμούς ενώ τον Ιούνιο ίσως ο αριθμός αυτός φτάσεις στα 4 εκατ.

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι μέχρι αυτή την ώρα οι εμβολιασμοί σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 45.000. Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 έως 59 που (συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί) και μέχρι αυτή την ώρα έχουν κλείσει ραντεβού 138.000 πολίτες. Από το Σάββατο (24/4) όπως διευκρίνισε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54.

Ο κ Θεμιστολέους στη συνέχεια αναφερόμενος στο εμβόλιο της Astrazeneca ο οποίο θα χορηγηθεί νωρίτερα στις ηλικίες 30-39 ανέφερε ότι, είναι απολύτως ασφαλές, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί με τον συγκεκριμένο εμβόλιο στη χώρα 440.000 συμπολίτες μας.

Τέλος ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι στις 27 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 40-44, ενώ θα ακολουθήσουν -με νεότερη ανακοίνωση που θα υπάρξει- οι ηλικίες 45-49. Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα οι εμβολιασμοί θα επεκταθούν μέχρι και τις 22:00 το βράδυ ενώ θα εφαρμοστεί και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα κι ένα ελεύθερο καλοκαίρι» - Δεν ταξιδεύουμε φέτος