ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση: Πώς θα μοιραστούν» τα self test κράτος και επιχειρήσεις - Πρόταση για άνοιγμα των Mall

Εστίαση: Πώς θα μοιραστούν» τα self test κράτος και επιχειρήσεις - Πρόταση για άνοιγμα των Mall

Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το άνοιγμα της εστίασης αλλά και τα self test που θα χρησιμοποιούνται σε όλη την αγορά

Για τον τα self tests, το πως αυτά θα πραγματοποιούνται και σε ποια συχνότητα από τους εργαζόμενους στην αγορά αλλά και στην εστίαση η οποία θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία της στις 3 Μαΐου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «πιθανό ενδεχόμενο το ένα self – test θα το προσφέρει το κράτος και το άλλο θα το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της. Για μια επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, με κανονικό ικανό τζίρο, δεν είναι κόστος. Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα self tests δεν θα είναι χρήσιμα σε ενάμιση μήνα, καθώς όπως τόνισε οι εμβολιασμοί προοδεύουν και στο άμεσο μέσο δεν θα είναι αναγκαία, ενώ συμπλήρωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η εστίαση κινείται στις ράγες που υπήρχαν πέρυσι τον Μάιο. «Όλοι οι χώροι οι εξωτερικοί θα έχουν την λειτουργία που ξέραμε και σε αυτούς εντάσσονται και οι ημιυπαίθριοι», ανέφερε.

Αναφορικά με το βοήθημα του κράτους προς τις επιχειρήσεις της εστίασης ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, ότι τα χρήματα είναι αδύνατον να δοθούν πριν τις 3 Μαΐου, υπογραμμίζοντας «η κίνηση που κάνουμε με την εστίαση είναι το ταχύτερο ΕΣΠΑ στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αποστολή μηνυμάτων SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ-καφετέρεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης το απέκλεισε αν και όπως τόνισε το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επιτροπή. «Δεν θα υπάρχει SMS για την εστίαση. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή. Η γενική ιδέα είναι να υπάρχει μια ευελιξία στην εστίαση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι πρότεινε στην επιτροπή την επαναλειτουργία των mall αλλά και των κέντρων αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα, αλλά και την λειτουργία με click inside στην αγορά στην Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.305 νέες μολύνσεις στην Αττική και 374 στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά