ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Διόδια Ελευσίνας: Ουρές οχημάτων και αυστηροί έλεγχοι - Τι λένε οι ταξιδιώτες

Διοδια αφιδνών
Ευδοκία Μύτιλη

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα διόδια με τους άντρες και τις γυναίκες της Τροχαίας να σταματούν κάθε αυτοκίνητο για έλεγχο - Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας προκειμένου να εμποδιστούν φαινόμενα παράνομης μετακίνησης εκτός νομού - Τι λένε οι οδηγοί για να περάσουν από τους σαρωτικούς ελέγχους

H κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας είναι σήμερα αυξημένη καθώς, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί διεξοδικούς ελέγχους στους οδηγούς που πραγματοποιούν υπερτοπικές μετακινήσεις παρότι απαγορεύεται χωρίς σημαντικό λόγο. Οι έλεγχοι στα έγγραφα που προσκομίζουν οι οδηγοί έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, με κάποιους από τους οδηγούς να αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή, παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού.

Οι έλεγχοι αναμένεται, μάλιστα, να ενισχυθούν από το απόγευμα οπότε θα μπει σε εφαρμογή σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της αστυνομίας για να μην γίνει «Πάσχα στο χωριό».

Σύμφωνα με την τροχαία, περισσότερα από 3.200 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας από τα μεσάνυχτα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας και συνομίλησε με τους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο σημείο. Οι λόγοι της μετακίνησης εκτός νομού ποικίλουν, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι σπεύδουν προς την Πελλοπόνησο για τα πλημμυρισμένα σπίτια τους ή συναγερμούς που χτυπάνε, ενώ άλλοι για να βρουν εργασία ή να αγοράσουν αυτοκίνητο. Όλες αυτές οι δικαιολογίες ωστόσο, πρέπει να πιστοποιούνται με κάποιο έγγραφο.

Μία από τις πιο συνήθεις δικαιολογίες που έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, είναι από τους ελαιοπαραγωγούς που σπεύδουν για τις αγροτικές τους εργασίες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακριβώς οι ίδιες δικαιολογίες λέγονται τόσο στα διόδια της Ελευσίνας, όσο και των Αφιδνών.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί πέντε παραβάσεις.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbomb.gr στην gallery:

Το επόμενο δεκαήμερο οι έλεγχοι από την αστυνομία αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί, με τα μέτρα που θα λάβει να θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό το περσινό Πάσχα. Τα αναλυτικά σχέδια είναι ακόμη σε προπαρασκευαστικό στάδιο, ωστόσο οι έλεγχοι αναμένεται να είναι αυστηροί ώστε να μην επιτραπεί στους απείθαρχους να βγουν εκτός Νομού.

«Οι έλεγχοι είναι αυστηροί όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την επικράτεια. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολίτες να παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια και στο αυτοκίνητο να είναι όλη η οικογένεια με τις αποσκευές της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ελέγχονται με μεγάλη προσοχή τα σχετικά έγγραφα που επιδεικνύουν πολίτες στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν σε άλλη περιφέρεια», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές και εξηγούν:

«Σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την Αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια, εκτός από τα τσουχτερά πρόστιμα, υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις».

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα, θα υπάρχουν παράλληλα ελικόπτερα και drones.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε νωρίτερα το πρωί στα διόδια των Αφιδνών και κατέγραψε όλα όσα συμβαίνουν.

Σύμφωνα με την τροχαία οι περισσότεροι έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από το σύστημα «Εργάνη».

Υπάρχουν, βέβαια, και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Αττικής λόγω βλάβης στην εξοχική τους κατοικία επικαλούμενοι διαρροή υδάτων με τους αστυνομικούς από την πλευρά τους να ζητούν σχετικά έγγραφα από τους δήμους.

Αρκετοί είναι, δε, αυτοί που πλέον επικαλούνται τα... πορτοκάλια ως δικαιολογία για να τους επιτραπεί η διέλευση, μια δικαιολογία που στο παρελθόν είχε την εκδοχή της ελιάς.

«Έχω τα έγγραφα μαζί μου» λένε ορισμένοι οδηγοί, με άλλους να τονίζουν ότι σωστά γίνονται οι έλεγχοι αν και όπως λένε δεν έχει τόση αστυνομία στους επαρχιακούς δρόμους

Οι αστυνομικοί, όμως, έχουν ακούσει και πιο περίεργες δικαιολογίες όπως αυτή ενός οδηγού που τους είπε ότι πάει στο Κιλκίς για… ραντεβού με γιατρό.

Άλλος Αθηναίος είπε ότι πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στη Λιβαδειά για να ταΐσει τον σκύλο του.

Δεν λείπουν, δε, και περιπτώσεις οδηγών που παρουσιάζουν έντυπα από την «Εργάνη» σβησμένα με μπλάνκο, χρησιμοποιώντας, δηλαδή, παλαιότερα έγγραφα επειδή πλέον ανανεώνονται κάθε 15 ημέρες με αυστηρούς όρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους «ανυπάκουους» - «Σφραγίζονται» διόδια, πιάνουν δουλειά τα drones

Ροή Ειδήσεων