ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα κατάστήματα στην πρεμιέρα επαναλειτουργίας

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στα κατάστήματα στην πρεμιέρα επαναλειτουργίας

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς με τη μέθοδο του click inside, δηλαδή αγοράς εντός του καταστήματος.

Οι έμποροι μετά από αρκετό καιρό, υποδέχονται ξανά το καταναλωτικό κοινό, αυτή τη φορά εντός των καταστημάτων και όπως επισημαίνουν, επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα στην αγορά.

Τα καταστήματα έχουν συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την είσοδο των πελατών εντός, τηρώντας τη σειρά των ραντεβού και ελέγχοντας τον αριθμό που επιτρέπεται να εισέλθει, ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες η διαδικασία δεν είναι πάντα εύκολη, ενώ αναφέρουν ότι αρκετοί είναι οι πολίτες που ξεχνούν να στείλουν μήνυμα στο 1032.

Σχετικά με την κατανάλωση αναφέρουν ότι η κίνηση είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όπου η αγορά λειτουργούσε με το click away, ωστόσο φαίνεται ότι το καταναλωτικό κοινό είναι «μαζεμένο», είτε γιατί ψώνισαν μέσω internet, είτε γιατί περιμένει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι που έστω και έτσι μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, με κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο μετά από μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μικρές ουρές σχηματίζονται κυρίως έξω από τις μεγάλες αλυσίδες με τους υπαλλήλους να καλούν τον κόσμο να κρατήσει τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πηγή: voria.gr - Πηγή φωτογραφιών thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα έμοιαζε ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος: Η «ακτινογραφία» μιας υποθετικής σύρραξης