ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Φως: Πώς θα γίνει η παραλαβή και η μεταφορά του

Άγιο Φως: Πώς θα γίνει η παραλαβή και η μεταφορά του

Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν δίνουν άδεια να μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία στον Πανάγιο Τάφο, για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, λόγω της πανδημίας (αλλά και των κρουσμάτων στην Ελλάδα που ακόμα είναι εκεί γύρω στα 3.000), μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι.

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορoνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test pcr αρνητικό.

Το ζήτημα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, προσέκρουσε αρχικά στο εμπόδιο των αυστηρών κανόνων στις αεροπορικές μετακινήσεις που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση Νετανιάχου. Παρ' όλα αυτά, οι αντιστάσεις κάμφθηκαν λόγω της ιερότητας της περίστασης,

Νωρίς το Μεγάλο Σάββατο θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών - αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης και ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου, με προορισμό τα Ιεροσόλυμα, με μοναδικό όρο την επίδειξη αρνητικού PCR ή πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι πίσω στην Ελλάδα περίπου στις 6 το απόγευμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Το χρονοδιάγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας - Από 5 Μαΐου στο πρόγραμμα και της J&J

Ροή Ειδήσεων