ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης – Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης – Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Τρέχουν οι διαδικασίες μετά την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού – Τι προβλέπεται μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Λαγού εκδίδεται από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προκειμένου οι αρχές να περάσουν χειροπέδες στον καταδικασμένο ευρωβουλευτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αρχικά θα παραληφθεί από την ΕΛΑΣ και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί προς όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών.

Στόχος είναι να συλληφθεί ο Γιάννης Λαγός οπουδήποτε και αν βρίσκεται και στη συνέχεια να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Μετά την έκδοσή του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί η ποινή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης έχει ήδη εκδοθεί.

«Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να εκδοθεί το ένταλμα, δήλωσε από την πλευρά της» η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Προηγήθηκε το «ναι» από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν