ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δίπλα στους αστέγους τις μέρες του Πάσχα

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ε.Ε.Σ.

 Με την υποστήριξη της Procter & Gamble οργανώνει δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και τις Άγιες μέρες του Πάσχα, βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους που διαβιούν στον δρόμο. Συγκεκριμένα, προγραμματίζει τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, από τις 09:30 έως τις 13:30, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork), στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ε.Ε.Σ., κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής, θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών), προκειμένου να υποστηρίξει την πλέον ευάλωτη ομάδα, τους αστέγους συνανθρώπους μας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα διανεμηθούν δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, είδη βασικής διατροφής και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες) σε 150 ωφελούμενους κατ’ εκτίμηση. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης αστέγων που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. από κοινού με την Procter & Gamble, στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους διαθέσιμους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και στέγασης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την πανδημία, τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού που θα συμμετέχει στη δράση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν

Ροή Ειδήσεων