ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι γεννηθέντες το 1991

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
INTIME NEWS

Μηνύματα ακύρωσης ραντεβού για εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού έλαβαν σήμερα (27/04/2021) ορισμένοι πολίτες - Πρόκειται για όσους είχαν γεννηθεί το 1991 - Τι θα γίνει τελικά με τον εμβολιασμό τους.

Κανονικά – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά της COVID οι πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1991, αλλά δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανα γνωστό – αφού παρατηρήθηκε το πρόβλημα – ότι το ζήτημα διευθετήθηκε και οι νέοι που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή κατηγορία θα εμβολιαστούν κανονικά. Μάλιστα, θα λάβουν σχετικό μήνυμα προκειμένου να μπουν στην πλατφόρμα να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Το χρονοδιάγραμμα

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών και από τη Μεγάλη Τετάρτη είναι διαθέσιμα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη στις 29 Απριλίου, και παλι για το εμβόλιο της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχει διαθέσιμα ραντεβού με όλα τα εμβόλια, με βάση τη σειρά προτεραιότητας που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως αναφέρθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση της Μεγάλης Δευτέρας, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. Ακόμη, 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Σύμφωνα με όσα είπε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την Τετάρτη 21 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και των εκπαιδευτικών. «Ήδη έχουν κλειστεί 263.000 ραντεβού.Το Σάββατο άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 50-55 και ήδη έχουν κλείσει 270.000 ραντεβού», σημείωσε.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν, ενώ από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αναμένεται να προστεθούν και άλλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν