ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Παρακαλούσε τους ευρωβουλευτές να μη συλληφθεί - Τι έγραψε το mail που τους έστειλε

Γιάννης Λαγός: Παρακαλούσε τους ευρωβουλευτές να μη συλληφθεί - Τι έγραψε το mail που τους έστειλε
AP

Μάλιστα προσπάθησε να ανασκευάσει τις κατηγορίες που των βαρύνουν και να παρουσιαστεί ως θύμα, παρακαλώντας τους ευρωβουλευτές να μην προχωρήσουν στην άρση της ασυλίας του

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (27/4) στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά από σχετική έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Ο ευρωβουλευτής αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα.

Προτού οι βελγικές Αρχές προχωρήσουν στη σύλληψη του ο ευρωβουλευτής προσπάθησε με επιστολή του να αποφύγει την άρση της ασυλίας του με επιστολή που συνέταξε προς τους ευρωβουλευτές. Μάλιστα προσπάθησε να ανασκευάσει τις κατηγορίες που των βαρύνουν και να παρουσιαστεί ως θύμα.

Η επιστολή γράφει συγκεκριμένα:

«Αγαπητές συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική δίωξη.

Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός ευρωπαϊκών συνόρων;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν