ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - «Εκρηκτική» η κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας: Κρούσματα στο προσωπικό

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - «Εκρηκτική» η κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας: Κρούσματα στο προσωπικό

Γιατροί και νοσηλευτές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το χρόνο για να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας, με τις αντοχές να εξαντλούνται και τα κρούσματα ωστόσο να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δραματική είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να έχουν εξαντληθεί και τις απλές κλίνες να… αγνοούνται.

Την τελευταία εβδομάδα έχει σημάνει νέος συναγερμός στο νοσοκομείο, καθώς έχουν εντοπιστεί 12 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μια εβδομάδα, σε τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι τραυματιοφορείς οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό και προκάλεσαν νέα ανησυχία στις Αρχές, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγω πως αναμένεται νέα έκρηξη κρουσμάτων τόσο στο περιβάλλον τους, όσο και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου, η οποία διευκρίνισε, πως δύο τραυματιοφορείς νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου, με τον έναν εκ των δύο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση

Ίσως δε, χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι υπόλοιποι ασθενείς νοσούν με ήπια συμπτώματα σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Συνολικά υπάρχουν 18 τραυματιοφορείς σε όλο το νοσοκομείο οι οποίοι, είναι υπεύθυνοι για όλα τα τμήματα.

«Εδώ και μήνες ως Σύλλογος Εργαζομένων διαμαρτυρόμαστε, ζητώντας προσλήψεις, οργάνωση και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, φοβούμενοι μια πιθανή διασπορά στο χώρο το νοσοκομείου. Και δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο. Από την ημέρα που αυξήθηκαν τα περιστατικά που νοσηλεύονται με κορονοϊό αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν θετικοί. Όμως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

Μέσα σε μιάμιση περίπου εβδομάδα 12 συνάδελφοι βρέθηκαν θετικοί. Οι 7 είναι τραυματιοφορείς, 2 άτομα από το Βιοχημικό εργαστήριο, 1 νοσηλεύτρια και 2 από την καθαριότητα. Μάλιστα δύο από τους τραυματιοφορείς νοσηλεύονται, με τον έναν από αυτούς να περνάει δύσκολες ώρες στην κλινική covid19 του νοσοκομείου μας.

Δεν είναι μικρό το ποσοστό όταν 7 από τους 18 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου βρίσκονται θετικοί», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ίδια, η πίεση που υπάρχει στο υγειονομικό προσωπικό είναι ανεξέλεγκτη, λέγοντας πως, «οι γιατροί που απασχολούνται στις κλινικές του covid - 19 δεν είναι μόνιμα στις κλινικές αυτές αλλά εξετάζουν ασθενείς και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Οι πιο πάνω πρακτικές αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς στο χώρο. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που έχουμε μεγάλη προσέλευση στο τμήμα επειγόντων του κορονοϊού, που οι 2 κλινικές νοσηλεύουν γύρω στα 50 περιστατικά (δύναμη κλινικών 60 κλίνες), σε καθημερινή βάση και η ΜΕΘ έχει πληρότητα 100%. Τις δυο τελευταίες μέρες ασθενείς διασωληνώνονται και περιμένουν στις κλινικές προκειμένου να διακωμησθούν σε μονάδα. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ξεπεράσει όρια και αντοχές, δουλεύοντας σε συνεχείς βάρδιες, με ένα ή με κανένα ρεπό και χωρίς εφεδρείες. Από το περασμένο καλοκαίρι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να λείψουν με κανονική άδεια. Έχουν πολλά οφειλόμενα ρεπό και πολλές ημέρες άδειας του 2020».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί