ΕΛΛΑΔΑ

Η «ύποπτη» αλληλογραφία Τόμσεν - Γεωργίου

Η «ύποπτη» αλληλογραφία Τόμσεν - Γεωργίου

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να παρέμβει για αλλαγές στην υπηρεσία.

Απέφυγε να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα που του έθεσαν ορισμένα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου και επέμεινε να «κρύβεται» πίσω από την δήθεν αξιοπιστία που απέκτησαν τα “greek statistics» επί των ημερών του.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργίου αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που του απεύθυνε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με τις «υπόγειες» συνεννοήσεις που είχε με τον εκπρόσωπο της τρόικα Πολ Τόμσεν.

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε στην επιτροπή την ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Γεωργίου όπου εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να στέλνει επιστολή στον κ. Τόμσεν και να του ζητά να παρέμβει προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ.

Στην ουσία αυτό που ζητούσε ο κ. Γεωργίου ήταν να απαλλαγεί από την «ενοχλητική» παρουσία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ και να γίνει ο ίδιος ο «απόλυτος άρχοντας της υπηρεσίας».

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι «δεν μπορεί ο πρόεδρος μιας ελληνικής ανεξάρτητης αρχής να ζητά την παρέμβαση της τρόικας. Ζητώ από τον πρόεδρο της Βουλής να απαιτήσει την παραίτησή του».

Πέραν τούτων, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς τον πρώην επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια αλλά τον πρόεδρο της Γιούροστατ Φράντς Ράντεμαχερ προκειμένου να καταθέσουν.

Επιπλέον, τα μέλη της επιτροπής ανέμεναν σήμερα τον κ. Μανώλη Κοντοπυράκη, γ.γ. της ΕΛΣΤΑΤ επι ΝΔ, ο οποίος όμως απέστειλε υπόμνημα με το οποίο επικαλείται λόγους υγείας αλλά και αναρμοδιότητα να απαντήσει για το έλλειμμα του 2009 για να δικαιολογήσει την απουσία του.

Τελικά, ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Πρωτόπαπας επικοινώνησε με τον δικηγόρο του κ. Κοντοπυράκη, τον ενημέρωσε ότι θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του πελάτη του και εν τέλει ορίστηκε νέα κατάθεση για την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτή την ώρα καταθέτουν ο κ. Γιώργος Σφακιανάκης εμπειρογνώμονας του υπουργείου Οικονομικών και ο κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος γ.γ. Οικονομίας επί ΝΔ.

Διαβάστε την επιστολή στο παρακάτω pdf