ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Ποια αποκλιμάκωση – Φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων μέσα στο Μάιο

«Βόμβα» Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Ποια αποκλιμάκωση – Φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων μέσα στο Μάιο

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣτην άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία αλλά και τους φόβους για νέα... έκρηξη μέσα στο 3ο κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη – «Το Παπανικολάου έχει γεμάτες όλες τις κλίνες ΜΕΘ και χρησιμοποιεί ήδη 8 από τις νέες που προστέθηκαν», αποκάλυψε στο Newsbomb.gr.

«Σήμερα έκανε σύσκεψη η 3η ΥΠΕ Μακεδονίας και αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσωπικό να χρησιμοποιηθούν και οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ που παραχωρήθηκαν πρόσφατα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τα κρεβάτια με ασθενείς Covid είναι γεμάτα. Μόνο στην τελευταία μας εφημερία είχαμε 72 εισαγωγές με πολύ σοβαρά περιστατικά. Φοβόμαστε ότι αν αυτό επαναληφθεί και τη Μεγάλη Παρασκευή τότε δεν θα έχουμε που να τους βάλουμε».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα από όσα μας έκανε γνωστά, ήδη από τις 18 νέες κλίνες χρησιμοποιούνται οι 8.

Και πρόσθεσε: «η ανοσία αν έρθει από τα εμβόλια θα είναι στο τέλος του καλοκαιριού. Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Από αυτά που βλέπουμε είναι μεγάλος ο φόβος κατά την άποψη μου για “έκρηξη” κρουσμάτων μέσα στο 3ο κύμα που διανύουμε. Επιπλέον η αποκλιμάκωση δεν έχει έρθει ακόμα. Ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι δύσκολοι μήνες».

Η κατάσταση στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.435 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια, με την σταδιακή μείωση της διασποράς να συνεχίζεται με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Οι συνάνθρωποι μας που έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό σε ένα 24ωρο είναι 73, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ όλης της φτάνουν τους 817.

Η Αττική είναι για ακόμα μια φορά πρώτη σε νέα κρούσματα καταγράφοντας συνολικά 1.151. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας με 345 νέα ενώ ακολουθούν Πειραιάς και Δυτικό Τομέας Αθηνών, με 167 και 162 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 129
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 132
  • Δυτική Αττική 83
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 162
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 345
  • Νήσοι 11
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 122
  • Πειραιάς 167

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Εξίσου αργή αποφόρτιση και στην βόρεια Ελλάδα την οποία παρακολουθούν στενά οι λοιμωξιολόγοι. Η Θεσσαλονίκη καταγράφει 347 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες με την Λάρισα να ακολουθεί παρουσιάζοντας αύξηση με 85 νέες μολύνσεις και την Αχαϊα με 43.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.435 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 8 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ