ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - To ισραηλινό φάρμακο: Πόσοι ασθενείς θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές στην χώρας μας

Κορονοϊός - To ισραηλινό φάρμακο: Πόσοι ασθενείς θα συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές στην χώρας μας

Στο νέο ισραηλινό εισπνεόμενο από το Ισραήλ, το οποίο όπως λέγεται έχει θεαματικό αποτελέσματα ενάντια στον κορονοϊό, βρίσκονται τα βλέμματα της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός καθηγητής, Nadir Arber, υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία ενάντια στον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ. Στην συνάντηση όπου παρευρέθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην χώρας μας.

Το νέο φάρμακο είναι εισπνεόμενο και χορηγείται για 3 με 4 λεπτά την ημέρα με τη θεραπεία να διαρκεί για πέντε ημέρες. Πρόκειται για μια «καταιγίδα» από το γονίδιο cd24 όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο επικεφαλής των ερευνών τη δράση του φαρμάκου με στόχο να αντιστρέψει την υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού του ασθενούς covid-19 και μέχρι σήμερα κατά την πρώτη φάση των δοκιμών δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές του φαρμάκου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το MEGA, σε 100 ασθενείς και αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο 48ωρο.

Οι εν λόγω δοκιμές θα γίνουν σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων - δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν», και θα χορηγηθεί σε ασθενείς που νοσούν βαριά για να παρατηρηθούν τα αποτελέσματα.

Τα συμπεράσματα αυτής της δοκιμής θα βγουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ σημειώνεται ότι κατά την δεύτερή φάση των κλινικών δοκιμών, θα παρακολουθήσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ