ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πέραμα στην Αλεξανδρούπολη.

Η διανομαρχιακή επιτροπή κατά του χρυσού Ροδόπης – Έβρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, πολιτών και μεγάλου αριθμού μαθητών της περιοχής έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας στην επένδυση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, με τις ομιλίες τους, κάλεσαν τους πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης να αντιταχθούν στη δημιουργία χρυσωρυχείου στην περιοχή Περάματος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επένδυση που απειλεί τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, θα έχει μηδαμινό οικονομικό όφελος και θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης και Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωπος του κινήματος κατά των Χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική, ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Μιχάλης Αναστασιάδης, μαζί με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα Κιλκίς, καθώς και αντιπροσωπεία της περιοχής του Κρούμοβγκραντ της Βουλγαρίας, όπου έχει δοθεί άδεια για εξόρυξη χρυσού.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στα γραφεία της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., όπου τοποθέτησαν συμβολικά στο πεζοδρόμιο βαρέλια με την ένδειξη «κυάνιο».

Τέλος, οι συμμετέχοντες υπέγραψαν καταστάσεις με τα ονόματά τους, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην επένδυση.