ΕΛΛΑΔΑ

Λινού για θάνατο 44χρονης μετά το AstraZeneca: Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια εμβολίου τόσο σύντομα

Λινού για θάνατο 44χρονης μετά το AstraZeneca
IN TIME

Τι είπε η κυρία Λινού για τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μίλησε στο Open TV για τον εμβολιασμό, τα self test αλλά και για τον θάνατο της 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό επικοινώνησα με διάφορα κέντρα στο εξωτερικό για να διαπιστώσω αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά» είπε η κυρία Λινού και πρόσθεσε: «Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια από εμβόλιο τόσο σύντομα. Στην Αγγλία όλα τα περιστατικά είναι μετά την 5η μέρα από τον εμβολιασμό και τώρα συζητάνε ότι μπορεί να υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα από την τρίτη μέρα».

Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση και χρειάζεται να γίνει πάρα πολύ σύντομα, όχι μόνο για να αποδοθεί δίκαιο στην οικογένεια, αν συμβαίνει κάτι, αλλά κυρίως για να προλάβουμε επόμενα κρούσματα. Πρέπει και η επιτροπή και όλοι μας να το σκεφτούμε και να το ψάξουμε πολύ σοβαρά».

Σύζυγος 44χρονης: «Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, αλλά αν δεν κάνει, πετάξτε το»

Για τον θάνατο της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της μίλησε στον ΑΝΤ1 ο σύζυγός της.

Ο θάνατος της γυναίκας, η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών, αποδόθηκε σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση σε ανακοπή καρδιάς, ενώ όπως είπε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο θάνατος της γυναίκας δεν συνδέεται με το εμβόλιο.

Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο

«Μας είπαν ότι έσβησε από ανακοπή, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν οφείλεται στο εμβόλιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Γκουγκουλάνης, σημειώνοντας ότι έχει οριστεί και από την οικογένεια ιατροδικαστής και δικηγόρος. «Το θέμα είναι τι προκάλεσε» το έμφραγμα, λέει.

«Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό», είπε και υπογράμμισε πως, «αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει. Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;», διερωτήθηκε.

Όπως είπε μάλιστα, η σύζυγός του, Μάρθα, ήθελε να κάνει το εμβόλιο για να μπορέσει να δει τον ηλικιωμένο πατέρα της, στη Φλώρινα. Μάλιστα, θα έκλεινε ραντεβού για Pfizer, αλλά λόγω του ότι αργούσε το ραντεβού, έκλεισε AstraZeneca, που ήταν νωρίτερα.

Τι συνέβη

«Το συζητήσαμε, είχαμε κλείσει ραντεβού στις 12:40 τη Δευτέρα του Πάσχα. Το έκανε, κάτσαμε, φάγαμε, πήγαμε στην παραλία της Χαλάστρας και ήπιαμε καφέ. Μου είπε ‘δεν έχω ενοχλήσεις’, μετά μου είπε ότι κρύωνε. Είχε δέκατα, αλλά γνωρίζαμε για τις παρενέργειες και δεν ανησυχήσαμε, πήρε χαπάκι και της έπεσε ο πυρετός», περιέγραψε ο άνδρας.

«Λίγο πριν τις 3:00 περίπου, την άκουσα να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ξύπνησα και δεν είχε τις αισθήσεις της. Πήρα το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν, αλλά ήταν αργά», συνέχισε ο άνδρας, αναφερόμενος στο θάνατο της γυναίκας του.

Και διερωτήθηκε «γιατί επιμένουν να το κάνουν στους 30-39 όταν όλες οι χώρες το έχουν απαγορέψει σε αυτές τις ηλικίες; Έχουμε οι Έλληνες διαφορετικό DNA;».

«Χειροκροτώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρουν τα εμβόλια γρήγορα στη χώρα μας, αλλά αν προκαλεί προβλήματα, πέταξέ το», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα τρόμου για πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια - Τη λήστεψαν και τη βασάνισαν