ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικοί σταθμοί: Γι’ αυτό δεν ανοίγουν τη Δευτέρα – Οι εξηγήσεις Εξαδάκτυλου

Παιδικός σταθμός
INTIME

Τους λόγους πίσω από την απόφαση να μην ανοίξουν από τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί εξήγησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Το σκεπτικό που οδήγησε στην απόφαση να μην ανοίξουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αντίθετα με τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως διευκρίνισε η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι στους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και, όπως είπε, θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα προχωρήσει η κατάσταση.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι λοιμωξιολόγοι θέλουν περισσότερα στοιχεία πριν να αποφασίσουν το άνοιγμα των παιδικών σταθμών δεδομένου ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι η κυρίαρχη μορφή κορονοϊού στην Ελλάδα, μεταδίδεται έντονα στα μικρά παιδιά.

«Συνήθως περιμένουμε δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια την Δευτέρα, θα δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα προχωρούμε αλλά και την αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων μας αυτή την εποχή και μετά να κάνουμε αυτό το άνοιγμα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά και «μας το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» από 15 Μαΐου χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, το άνοιγμα των βρεφονηπιακών θα γίνει στις 24 Μαΐου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβαστε επίσης:

Κωστής Χατζηδάκης στο Newsbomb.gr: Το 8ωρο είναι εγγυημένο, θα υπάρχει ρητή αναφορά στο νομοσχέδιο