ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Ημερομηνίες - «κλειδιά» για μουσεία, συναυλίες και κινηματογράφους

Άρση μέτρων
INTIME NEWS

Βήμα - βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα - Το πλάνο της κυβέρνησης για μουσεία, συναυλίες και κινηματογράφους.

Μπροστά σε σημαντικά διλήμματα θα έρθει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδριάζει και αναμένεται να εισηγηθεί σημαντικές πτυχές του σχεδίου, για τη σταδιακή «χαλάρωση» του lockdown και τη σταδιακή επαναφορά δραστηριοτήτων.

Από Δευτέρα ανοίγουν ξανά σχολεία, φροντιστήρια και δικαστήρια, ενώ το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα κάνουν και οι οργανωμένες πλαζ. Παράλληλα, η κυβέρνηση καταθέτει στους ειδικούς και σχέδιο επανεκκίνησης του πολιτισμού, αρχής γενομένης από το άνοιγμα των μουσείων.

Συγκεκριμένα, στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν τα μουσεία και οι υπόλοιπες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή» σημείωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Για το άνοιγμα θερινών σινεμά και θεάτρων πριν τις 21 Μαΐου, τόνισε πως υπάρχουν τρία ζητήματα:

- Η πληρότητα που θα καταστήσει τους κινηματογράφους βιώσιμους

- Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23:00 πέφτει πάνω στη δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού.

- Η διανομή των ταινιών.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η επόμενη δραστηριότητα που θα ανοίξει θα είναι στις 28 Μαΐου και έχει να κάνει «με αυτό που λέμε θέαμα και ακρόαμα με την προϋπόθεση ότι μιλάμε πάντα για ανοιχτούς χώρους«.

Ειδικά για τις συναυλίες, ξεκαθάρισε πως «μιλάμε πάντα για καθήμενους» ενώ ο ίδιος προσωπικά δεν έχει καμία αντίρρηση για τα self test πριν την έναρξη.

«Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα. Η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς» ανέφερε ακόμη.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή (6/5) με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Μαυρομανωλάκη, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Μία ακόμη γυναίκα αναγνώρισε τον 22χρονο - Στις 5 οι καταγγελίες σε βάρος του

Ροή Ειδήσεων