ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστική επίθεση οδηγού προς επιβάτη: «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ»

Ρατσιστική επίθεση οδηγού προς επιβάτη: «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ»

Να σηκωθεί από την θέση που καθόταν ανάγκασε οδηγός λεωφορείου έναν μετανάστη προκειμένου να κάτσει μια άλλη επιβάτης. Ο οδηγός διατάζοντας τον μετανάστη είπε  χαρακτηριστικά μάλιστα, «εδώ κάνω κουμάντο εγώ», υποχρεώνοντας τον να μείνει όρθιος

Το εν λόγω συμβάν ξεκίνησε όταν η επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη συνεπιβάτη της να της παραχωρήσει την θέση του. Ο οδηγός αμέσως μετά σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να φωνάζει λέγοντας «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία».

Ο οδηγός του λεωφορείου που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό μίλησε στο MEGA προσπαθώντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά.

«Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου’ πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει, και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε.

Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα και αυτά, εμείς το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί».

«Πήγε κάποιος με το ζόρι και κάθισε δίπλα του επίτηδες και του είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει κουμάντο εδώ πέρα τι θα κάνουμε, και του είπα εγώ “σήκω να κάτσει η κυρία”.

Έχει γίνει με εγκύους, έχει γίνει με ανθρώπους που είναι… Εδώ μιλάμε για έλλειψη σεβασμού, εδώ μιλάμε για σεβασμό. Θα έπρεπε να πει “ναι να σηκωθώ να κάτσετε εσείς, γιατί εσείς έχετε πρόβλημα”. Δεν γίνεται δηλαδή να κάθεται ο 35χρονος και να μένει η 70χρονη όρθια.

Καλώς ή κακώς εγώ έχω την ευθύνη και του λεωφορείου και των επιβατών. Δεν την έχει κάποιος άλλος. Δηλαδή αν η κυρία αυτή που είχε πρόβλημα με τη μέση και μου κανε τη δύο φορές τη σύσταση ότι δεν μπορεί να κάτσει αν γινόταν κάτι και πάταγα εγώ ένα φρένο και χτύπαγε, εγώ θα ήμουν υπεύθυνος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.691 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 749 οι διασωληνωμένοι