ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Προσοχή σε όσους κάνουν τη 1η δόση – Πώς μεταλλάσσεται ο ιός

«Βόμβα» Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Προσοχή σε όσους κάνουν τη 1η δόση – Πώς μεταλλάσσεται ο ιός

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλάει στο Newsbomb.gr, για όσους κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και τις μεταλλάξεις.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση χωρίς να έχουν κάνει καλή ανοσολογική απάντηση έδωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr, Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτοί οι άνθρωποι «προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν ενώ υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κορονοϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κορονοϊός υφίσταται την πίεση τη παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη Covid τα οποία μάλιστα μπορούν να μεταδοθούν και σε άλλα άτομα. Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε».

Το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «επειδή την ώρα που πολλαπλασιάζεται ο ιός μέσα του στον οργανισμό υπάρχουν αντισώματα, αλλά όχι τόσα ώστε να τον εξουδετερώσουν, οι όποιες τυχαίες αλλαγές γίνονται στον ιό είναι αυτές που τον κάνουν να ξεφεύγει από τα λίγα αντισώματα.
Άρα θα είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο θα ξεφεύγει από τα αντισώματά μας άρα θα είναι ανθεκτικό και στα εμβόλια.
Αυτός είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και πρέπει αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση να συνεχίσουν να προσέχουν και για την υγεία τους καθώς δεν είναι 100% προστατευμένοι αλλά και για τον λόγο που σας λέω. Τα μεταλλαγμένα στελέχη θεωρούμε ότι παρήχθησαν εν πολλοίς σε ανθρώπους ανοσοκατασταλμένους που επί μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν τον ιό μέσα τους κι ενώ είχαν αντισώματα δεν ήταν πολλά έτσι ώστε να μπορέσουν να τον νικήσουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη