ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με ήλιο, μποφόρ και ανοιχτά μαγαζιά - Παραλίες ή ψώνια «ψήφισαν» οι Αθηναίοι;

Κυριακή με ήλιο, μποφόρ και ανοιχτά μαγαζιά - Παραλίες ή ψώνια «ψήφισαν» οι Αθηναίοι;

Διανύουμε ένα Σαββατοκύριακο ελευθερίας μετά από πολλούς μήνες εγκλεισμού. Από την περασμένη Δευτέρα η εστίαση έκανε δυναμικό comeback, ενώ από χθες, άνοιξαν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες. Οι Αθηναίοι, μάλιστα, εκμεταλλεύτηκαν την ζέστη και έσπευσαν να στηρίξουν τα beach bars που ανέβασαν και πάλι ρολά, έστω και αργά.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Σήμερα, η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο ήταν πιο υποτονική σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα, καθώς τα μποφόρ σε συνδυασμό με τα ανοιχτά μαγαζιά έκαναν την Ερμού... πιο θελκτική.

Όπως θα δείτε στις παραλίες του Πόρτο Ράφτη, ο κόσμος είναι μετρημένος και δεν παρατηρούνται οι χθεσινές ουρές. Η συγκεκριμένη πλαζ στο Αυλάκι, που χωρά 400 άτομα, είχε γεμίσει χθες από πολύ νωρίς, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά να αδειάσει μία ξαπλώστρα. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα και δεν υπάρχει συγχρωτισμός τόσο εξαιτίας των ανέμων, όσο και των μαγαζιών που είναι ανοιχτά.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Την ίδια ώρα στην Ερμού ήταν αυξημένη η κίνηση, με τους πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους για να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή του Θωμά.

Σημειώνεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Πέρα από το λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ δικαίωμα λειτουργίας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 έχουν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ)

Σημειώνεται ότι από χθες μειώθηκε το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στα πλαίσια των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή