ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στο Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε 10χρονο μαθητή – Διαμαρτυρία γονέων για τα ανύπαρκτα φανάρια

Τροχαίο στο Ίλιον: Μηχανή παρέσυρε 10χρονο μαθητή – Διαμαρτυρία γονέων για τα ανύπαρκτα φανάρια
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Οργή στους κατοίκους της περιοχής καθώς για πολλοστή φορά κινδύνευσε ένα παιδί. Δεν λειτουργούν τα φανάρια στη διάβαση, δεν υπάρχει σχολικός τροχονόμος έξω από το ολοήμερο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου στη Λεωφόρο Παλατιανής. Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων το πρωί της Τετάρτης.

Τροχαίο ατύχημα, το οποίο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, σημειώθηκε στο Ίλιον έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο λειτουργεί ως ολοήμερο. Μια μοτοσυκλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 10χρονο μαθητή, με τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι αλλά και ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την αδιαφορία των υπευθύνων. Οι φορές που έχουν ζητήσει από τον Δήμο Ιλίου να φροντίσει έτσι ώστε οι φωτεινοί σηματοδότες της διάβασης στο σχολείο να συντηρηθούν και να λειτουργούν είναι πάρα πολλές, όμως, διαρκώς εισπράττουν την αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα και το σημερινό (11.05) συμβάν.

Από τη σύγκρουση το παιδάκι χτύπησε αρκετά σοβαρά, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υποστεί τραύματα στον θώρακα, τους πνεύμονες και τα χέρια ενώ έχει και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τραυματίας και ο οδηγός της μηχανής με ασθενοφόρα να διακομίζουν αμφότερους σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο 10χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων, εκφράζονται όμως ελπίδες πως θα καταφέρει να επανέλθει και να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα με την υγεία του.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι γονείς που βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να κινδυνεύουν, είναι στα… κάγκελα με την αδιαφορία του Δήμου και των υπόλοιπων Αρχών. Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης (12.05) στις 08:00 διοργανώνουν διαμαρτυρία με τη συμμετοχή και μαθητών και δασκάλων, έτσι ώστε να διατρανώσουν τα αιτήματά τους για να υπάρξει επιτέλους φωτεινός σηματοδότης που να λειτουργεί στη σχολική διάβαση αλλά και σχολικός τροχονόμος που θα φροντίσει για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία κινδυνεύουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Λεωφόρο Παλατιανής είτε πηγαίνοντας, είτε γυρίζοντας από το σχολείο τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας – Τους παρακαλούσαμε να μην μας κάνουν κακό