ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ – Με ποια πρόστιμα κινδυνεύουν οι παραβάτες

έλεγχος πρόστιμα αστυνομία
INTIME

Μπορεί σήμερα, Παρασκευή, να γίνεται το μεγαλύτερο βήμα άρσης του lockcdown, ωστόσο ορισμένα μέτρα παραμένουν σε ισχύ με τους παραβάτες να κινδυνεύουν από βαριά πρόστιμα

Η 14η Μαΐου 2021 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα στην οποία έγινε η μεγαλύτερη σε έκταση άρση μέτρων του lockdown. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχουν αρθεί όλα τα μέτρα, ούτε και τα πρόστιμα που συνοδεύουν τους παραβάτες.

Πρώτο και κύριο μέτρο η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους παρά τα «βήματα εξόδου» που ανακοινώνονται για τους εμβολιασμένους όπως π.χ. στις ΗΠΑ.

Όποιος αμελήσει να φορέσει τη μάσκα του ή δεν την φορέσει σωστά κινδυνεύει με πρόστιμο 300 ευρώ.

Δεύτερο μέτρο που παραμένει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας παρά το γεγονός ότι το ωράριό της έχει μειωθεί. Με βάση τις αλλαγές που ισχύουν από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 00:30 και ισχύει μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.
Και σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο είναι 300 ευρώ.

Τρίτο μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει είναι η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, η οποία πλέον λόγω της μείωσης του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από σήμερα, 14 Μαΐου, θα κλείνει στις 00:15.

Οι τυχόν παραβάτες θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο από 2.000 έως 5.000 ευρώ χωρίς να αποκλείεται και η επιβολή λουκέτου στην επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση διοργάνωσης συναθροίσεων ή εκδηλώσεων από επιχειρήσεις, για την πρώτη παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 10.000 και αναστολή λειτουργίας για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Από την άλλη, σε περίπτωση διοργάνωσης συναθροίσεων ή εκδηλώσεων από φυσικά πρόσωπα, για την πρώτη παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας