ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: «Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα» - Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: «Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα» - Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις«Τα self test είναι σημαντικός μηχανισμός για να διατηρήσουμε αυτή την ελευθερία», τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για τις μεταλλάξεις, τα εμβόλια και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με σύνεση το άνοιγμα και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο καθηγητής είπε πως η βρετανική μετάλλαξη είναι αυτή που ευθύνεται για το μεγάλο ύψος του τρίτου κύματος. Ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται πως η ινδική μετάλλαξη μπορεί να περάσει σε ένα βαθμό την ανοσία.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα εμβόλια μας καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν για όλες τις μεταλλάξεις. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν δε μας καλύπτουν πλήρως, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερη από αυτή που θα ήταν και η νόσηση θα είναι ηπιότερη.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι θα δούμε μια αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα και κυρίως μέσα στον Ιούνιο.

«Δεν είμαστε σε πτωτική πορεία στα κρούσματα. Είχαμε πτωτική πορεία στις ΜΕΘ και στους θανάτους.», είπε και συμπλήρωσε ότι χτες, τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ό,τι υπολόγιζαν τα μοντέλα.

«Θα ξαναδούμε να ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων. Μέχρι 2.600 θα είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων, μέχρι τέλος του μήνα.», εκτίμησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της