ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Lockdown τέλος: Φεύγουν με πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Lockdown τέλος: Φεύγουν με πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία

Από πολύ νωρίς το πρωί οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα. Αν και τις απογευματινές ώρες η κίνηση σε διόδια και λιμάνια αναμένεται να αυξηθεί, ωστόσο ήδη οι πρώτοι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου έχουν φτάσει στον... προορισμό τους.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Να αξιοποιήσουν την πρώτη ημέρα ελευθερίας για τα ταξίδια εκτός νομού αποφάσισαν εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

limania1.jpg
Εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, παρόμοια εικόνα με τα λιμάνια της χώρας έχουν και τα ΚΤΕΛ, όπου πολλοί άρπαξαν την ευκαιρία και μπήκαν στο λεωφορείο για να δουν μετά από μήνες φίλους και συγγενείς στα χωριά τους.

Δείτε τις εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, από σήμερα, όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».

Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στo δρόμο για τη Χαλκιδική

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων, αλλά και τα έργα συντήρησης που εκτελούνται από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκάλεσαν μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στη ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, στο ρεύμα προς Χαλκιδική. Η ουρά, σύμφωνα με το grtimes ξεκινούσε το πρωί από το ύψος του εμπορικού κέντρου Cosmos και έφτανε μέχρι την αερογέφυρα του Ρυσίου στις παρυφές της ανηφόρας προς την Καρδία.

Μποτιλιάρισμα στο δρόμο προς Χαλκιδική

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της