ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα

lockdown
IN TIME

Η χαλάρωση του lockdown, έχει αντίκτυπο και στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το οποίο τίθεται πλέον σε ισχύ από τις 00:30 έως τις 5:00.

H κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει τον περιορισμό της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 5.00 σε όλη την Επικράτεια, ενώ επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για συγκεκριμένους λόγους.

Παρά τη σταδιακή άρση του lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει αν και περιορισμένη πλέον.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα, 14 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ στις 00:30 μέχρι τις 5:00.

Ωστόσο, προβλέπονται ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες η μετακίνηση σε αυτό το χρονικό διάστημα επιτρέπεται. Συγκεκριμένα:

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά όσον αφορά τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης. Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων θα επιβάλλονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις ανάλογα με την παράβαση ενώ σε ισχύ βρίσκεται και το χαρακτηριστικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της συρρίκνωσης του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από σήμερα, 14 Μαΐου καταργείται η υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και στο 13032 όσον αφορά στη μετάβαση σε εμπορικά καταστήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της